Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen vanaf Monza ook in ELMS

220622 Bleekemolen ELMS
Vanaf volgende week in Monza rijdt Jeroen Bleekemolen met de Rinaldi-Ferrari in de ELMS

Na een tijdlang gedwongen racepauze keert Jeroen Bleekemolen volgende week terug op het circuit. In de vier-uursrace van de European Le Mans Series op het circuit van Monza vormt onze landgenoot een combinatie met de Duitser Christian Hook en de Italiaan Fabrizio Crestani in de Ferrari 488 GTE met het nummer 33 van het team Rinaldi Racing. Het is de bedoeling dat Bleekemolen ook de drie ELMS-races die daarna nog op het programma staan, 28 augustus in Barcelona, 25 september in Spa en 16 oktober in Portimão, ook voor het Duitse team rijdt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"Ik weet het echt pas een paar dagen, na Le Mans kwam het allemaal in een stroomversnelling, maar natuurlijk ben ik er echt blij mee", zegt Jeroen Bleekemolen als we hem bellen voor een reactie. "Ik heb, behalve de 24 Uur op de Nürburgring, al veel te lang niet gereden, dat is niks voor mij, haha! Het contact met Rinaldi was er vorig jaar al, toen ik met het team in Le Mans reed en nu willen ze me er voor de vier nog resterende ELMS-races ook weer bij hebben. Top natuurlijk! Ze begonnen het seizoen met wat jongere rijders, maar zien nu toch ook wel in dat het ook belangrijk is om mensen met ervaring aan boord te hebben die snel kunnen beoordelen wat de auto doet. Ik ben echt superblij dat Michele Rinaldi zo hard voor me bezig geweest is!"

In totaal staan er voor de race van volgende week in Monza 42 auto's ingeschreven, waarvan twaalf in de GTE-klasse. Niet minder dan zeven daarvan zijn Ferrari's, waarbij Rinaldi Racing nog een tweede Ferrari aan de start brengt voor Pierre Ehret, Nicolas Varrone en Gabriele Lancieri. Bent Viscaal, Tijmen van der Helm en Job van Uitert starten ook in Monza weer in de LMP2-klasse, Kay en Glen van Berlo en Max Koebolt rijden in de LMP3-klasse, waarmee samen met Bleekemolen het aantal Nederlanders in Monza dus op zeven komt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet