Algemeen

Dragracing: EDRS Sweden Nationals met internationale allure

lagg
Jonny Lagg

Eerste winst Daniel Jedborn
In de Top Methanol klasse vier dragsters en één Funny Car. Voor Magnus Larsson was het na het vorig jaar behalen van zijn licentie ook meteen zijn eerste wedstrijd met de Monte Carlo Funny Car.

larsson
Magnus Larsson

In de kwalificatie klokte Jonny Lagg met 5,45 seconden de snelste tijd, gevolgd door Daniel Jedborn (5,49 seconden) en de Duitser Silvio Strauch (5,58 seconden). Jedborn plaatste zich ten koste van Tony Bryntesson voor de finale, terwijl aan de andere kant van de eliminatieladder Larsson het geluk aan zijn zijde had.

strauch.3
Silvio Strauch

Eerst bleef Strauch na de burn out met motorschade staan, terwijl in de halve finale Lagg een rood licht trok.

jedborn e
Daniel Jedborn

Daarmee stond de debutant meteen in de finale. Bij de start kreeg Larsson echter tyreshake, waardoor Jedborn in 5,60 seconden eenvoudig naar de overwinning kon rijden.

winter.3
Stefan Winter

Buitenlandse finale
De klasse Competition Eliminator leverde een verrassende finale op. Tussen al het Zweedse turbo-geweld hielden de Zwitser Stefan Winter en de Duitser Jens Zimmermann zich uitstekend staande en moesten het zelfs in de finale tegen elkaar opnemen voor de dagwinst. Die ging uiteindelijk naar Winter.

De volledige kwalificatie en eliminatie uitslagen zijn terug te vinden op https://www.dragracing.eu/results.asp?id=2&year=2022

Tierp Arena, het blijft een indrukwekkend complex.
baan

De paddock op woensdagavond, nog bijna leeg....
paddock leeg

en 24 uur later.
paddock vol

Een week vergist, het verkeerde circuit?
lemans

Het media center met het beste uitzicht.
mediacentre

De Noorse Julie Nataas (rechts), in Amerika op het hoogste niveau actief in de Top Alcohol Dragster klasse, was even terug in Europa en vergezelde haar vader Thomas Nataas (meest links op de foto) die de in de klasse Pro Street actieve Trond Nordby bijstond.
nataas.1

Trond Nordby.
nataas.2

Nog meer bezoek uit de States. Jonnie Lindberg was op Tierp om enkele teams te ondersteunen waarvoor de Zweed motoren dan wel tuning set-ups verzorgt. Magnus Larsson kon bij zijn Funny Car debuut vertrouwen op de kennis en ervaring van de inmiddels volledig in Amerika wonende en werkende Lindberg.
lindberg
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet