Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Raceway Venray

Autospeedway: World Cup 2Ltr. Saloon Stockcar weekend Raceway Venray

01-Saloon Stockcar

Voor het eerst in Nederland zal het World Cup 2 Ltr. Saloon Stockcar op zaterdag 25 en zondag 26 juni verreden worden op Raceway Venray. Een groot Internationaal deelnemersveld zullen in de World Cup verwacht worden.

Tekst: Marcel Bol
Foto's: Marcel Bol, Eric Bol en PR Raceway Venray

02-Saloon Stockcar


De 2Ltr. Saloon Stockcars rijden op de kleine oval van circa 350 meter. Los van het feit dat deze onverschrokken coureurs in deze contactklasse elkaar geen millimeter ruimte zouden gunnen kunnen ze dat ook niet. Waar bij de Stockcar F1 en F2 een duwtje gegeven mag worden bij ingaan van de bocht om van positie te verbeteren, mag er bij de Saloon Stockcars ook contact zijn op de rechte stukken. Ze rijden Deze races staan dus garant voor de nodige actie! Meer dan 30 coureurs zullen aan de start verschijnen. Zij rijden, in tegenstelling tot de andere klassen, hun races rechtsom.

03-Saloon Stockcar

Naast de vast rijders uit Nederland, België en Duitsland komen er nu ook Engelse coureurs naar Raceway Venray. Zij gaan proberen de World Cup titel naar England te krijgen. Het zijn niet de minste die overkomen. UK99 Conner Peckham (Yellow), UK329 Kegan Sampson (Yellow), UK349 Michael Allard (Nat Series, ORCi & Irish Open Champion), UK428 Lee Sampson (English Champion), UK730 Deane Mayes (Red) en UK902 Bradley (Compton-Sage National Champion). De behaalde punten van de Pinksterraces en de kwalificaties races op de zaterdag bepalen de start opstelling voor de zondag voor de World Cup.


480-05-Saloon Stockcar Jamie Klerken

In deze raceklasse zal als enige stoere dame #81 Jamie Klerken uit Maasbree aan de start verschijnen. Zij zal zich sterk maken tussen al dat mannengeweld.


01-Heritage Stockcar F1 Rien Rutjens

Mooi programma

Aan de start zullen verschijnen op de korte baan: Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren, 2 Litre Saloons. De Stockcar F1 Heritage is er als gastklasse. Deze legendarische Stockcar F1 rijden demoraces met aan de start vijfvoudig Wereld Kampioen #15 Rien Rutjens "Smiling Bumpy".

  02-V8 Oval Series

Op de grote baan (1/2 mile oval) zullen de V8 motoren weer brullen in de NASCAR achtige racebolides genaamd de V8 Oval Series.
  02-Heritage Stockcar F1

Gastklasse Stockcar F1 Heritage

De Heritage is een demo klasse die wil laten zien hoe de Stockcar F1 sport zich ontwikkelt heeft vanaf de Baarlo/Naco tijdperk, vanaf de '70 jaren tot en met de '90 jaren. Vereist is dat de Heritage Stockcar F1 een originele of replica is van een Stockcar die in dat tijdperk gereden heeft en nog voorzien is van bladveren en standaard schokbrekers. Bij deze klasse telt het niet om de competitie en punten, maar enkel om "Just for fun and smoke some tyres".
  04-Saloon Stockcar

Engelse invasie

Zoals voormeld komen er buiten de 2Ltr. Saloon Stockcars ook andere Engelse coureurs aan de start. In de Stockcar F1 Heritage zijn dat UK501 Chris Elwell, UK422 Nigel Whorton en de UK247 Andy Webb. Bij de Stockcar F1 zullen UK464 Luke Davidson, UK36 Jordan Falding en (o.v.b.) UK48 Shaun Webster.
  01-Stockcar F2

Programmatijden

Op zaterdag 25 juni zal er gereden worden van 15.00 uur tot 22.00 uur en op zondag 26 juni van 11.00 uur tot 18.00 uur. Uiteraard zullen voor de races nog trainingen plaatsvinden.
  01-Heritage Stockcar F1 Rien Rutjens

Entreeprijzen tijdens World Cup 2Ltr. Saloon Stockcar weekend:

Tickets voor de Autospeedway evenementen zijn te koop (waar je zowel contant als met pin kunt betalen) bij het Welkom Center. Deze bevindt zich vooraan op het terrein van Raceway Venray. Er zijn geen tickets in de voorverkoop te verkrijgen.
  03-Stockcar F1

Kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis (op verzoek dient u zich te legitimeren)
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 20,00 per race dag
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 35,00 per weekend
(Dit is inclusief een tribuneplaats.)
  01-Stockcar F2 Junioren

Camperen

Het campingterrein is geopend vanaf vrijdag 16.00 uur. Kosten camping zijn €10,- pp.

Info
Alle overige info over dit World Cup 2 Litr. Saloon Stockcar weekend is te vinden op de website van Raceway Venray. (www.racewayvenray.com)
  480-Poster WC weekdn RWV
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet