Raceway Venray

Div: Frank Wouters verpulvert baanrecord Raceway Venray in V8 Ovalseries

Mooier kon het eigenlijk niet tijdens de Pinksterraces op Raceway Venray. In de allerlaatste wedstrijd verpulverde dag winnaar Frank Wouters het baanrecord en liet in de laatste wedstrijd van de dag een tijd van 19.008 secs. registreren.

2022 Frank Wouters
Frank Wouters had een prachtige tweede Pinksterdag op Raceway Venray. Dagwinnaar en ook nog eens een nieuw baanrecord. Beter kan je tweede Pinkstersdag als coureur eigenlijk niet zijn.

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

2022 Maessen Wouters Verberkt
Dit is nu nog eens een gevecht om de kop tussen Barry Maessen, Frank Wouters en Ralph Verberkt.

Frank Wouters verpulvert baanrecord Raceway Venray in V8 Ovalseries
Voor het tweede wedstrijdweekend ontving de organisatie maar liefst 17 inschrijvingen. Oud rallycrosser Jos Kuypers maakte zijn comeback in de serie evenals de Duitser Patrick Hackhausen die ook de weg naar Venray weer terug had gevonden. Helaas ontbrak het ook niet aan schades.

2022 Verberkt
Verberkt en Maessen strijden om de tweede plek.

Voor de Belg Daragh Adriaenssens eindigde de dag nog voordat hij goed en wel begonnen was. Een harde klap tegen de muur leverde in de vrije trainingen aan alle hoeken van de auto flink wat schades op. Ook de draagarmen van de wielophanging waren zodanig beschadigd dat er aan verder racen niet meer te denken viel. Hetzelfde gold eigenlijk voor Milou Mets na de eerste wedstrijd.

2022 White
De Brit Colin White is ook niet meer één van de jongsten. Hij is al 43 jaar in de autosport actief.

De Duitser Hans Jürgen Hummen had in de eerste wedstrijd ruimschoots de kop totdat een neutralisatie noodzakelijk was. Daarna viel "Hummi gibt Gummi" snel terug. "De koppeling wilde gewoon niet meer." Hij kwam evenals de Oekraïner Yevgen Sokolovsky voor de rest van de dag niet meer in actie. Frank Wouters bij de herstart de leiding en stond die niet meer af. Ralph Verberkt eindigde als derde gevolgd door Jeroen van Eerd. De tweede wedstrijd kwam op naam van Ralph Verberkt gevolgd door Jeroen van Eerd en Berry Maessen.

2022 Spin Van Eeerd
Jeroen van Eerd ging flink in de rondte, werd door niemand geraakt en kwam nog als derde over de streep.

 Van Eerd ging in de openingsfase opkomen rechte stuk in de rondte maar kreeg toch de befaamde "Lucky Dog" waardoor hij in dezelfde ronde als de koplopers bleef. Van Eerd eindigde als tweede met daarachter Barry Maessen gevolgd door Frank Wouters die in de derde en laatste wedstrijd voor het klapstuk van de dag zorgde door het baanrecord op Raceway met 19.088 secs. voor de V8 Ovalseries scherper te stellen.

2022 Camaros
Camaro onderonsje tussen Job Rutten en Jeffrey Hageman.

Al in de tweede ronde werd het baanrecord scherper gesteld. Gedurende gehele wedstrijd werd er fel om de kop gevochten tussen Wouters, Maessen en Verberkt. Close Racing zoals je het zo graag wilt zien. Autosport puur. De Top 3 bleef in de laatste wedstrijd ongewijzigd. Met een vierde plek leverde Jos Kuipers tevens zijn beste dag prestatie. Helaas kwamen er in de finale nog maar 12 auto's aan de start omdat een aantal deelnemers vanwege technische mankementen hun auto's net meer op tijd in orde kregen. Aan spektakel ontbrak het tijdens V8 Ovalseries geenszins.

2022 Traffic
Fraai gevecht tussen Wouters en Verberkt die even door de concurrentie worden ingeklemd.

Tijdens de World Cup Saloon Stockcars staan er tijdens het weekend van 25/26 juni zowel zaterdag als zondag wedstrijden op het programma.
.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet