Raceway Venray

Autospeedway: Op Raceway Venray gaan op 2de Pinksterdag weer alle remmen weer los

Foto-01 Stockcar F1 fotograaf Eric Bol

Na de Paasraces staan nu de befaamde Pinksterraces op het programma. Op maandag 6 juni barst het Autospeedway geweld weer los. Deze dag staat bol van alles wat met autoracen te maken heeft! Alle vaste smaakmakers zijn op tweede Pinksterdag van de partij en zullen hun opwachting maken op de Short oval of de ½ mile oval. Daarnaast krijgt het publiek een racemenu voorgeschoteld met de 2Ltr Saloon Stockcars als gastklasse die hun laatste kans hebben om hun wagen goed af te stellen voor hun World Cup twee weken later op dit circuit en wel op 25 en 26 juni.

Tekst: Marcel Bol
Foto's: Ed Jacobs en Eric Bol

Foto-01 Saloon Stockcar fotograaf Eric Bol


Vol programma
Aan de start op de korte baan zullen verschijnen: Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren, National Hotrod en op de grote baan de V8 Oval Series.
Als gastklasse zullen de 2Ltr Saloon Stockcars aanwezig zijn om op de korte baan van de andere kant te bekijken. Zij rijden, in tegenstelling tot de andere klassen, hun races rechtsom. Deze race van de 2Ltr Saloon Stockcars zal als kwalificatie tellen voor hun World Cup deze maand.
De kleinste onder ons de Ukke Pukke Race zullen als eerste hun rondjes achter de startwagen gaan maken.
  Foto-02 Stockcar F1 fotograaf Eric Bol

Stockcars

Met het nodige bumperwerk zullen de snelle mannen en vrouwen in de Stockcar F2 klasse een weg naar voren proberen te banen om zo een topklassering in handen te krijgen. Immers, anders dan in andere vormen van autosport, starten de snelste deelnemers achteraan. Dit maakt deze vorm van autosport zo uniek en spectaculair. Dit geldt ook voor de grote broer van de Stockcar F2 namelijk de Stockcar F1.
  Foto-02 Saloon Stockcar fotograaf Eric Bol

Kortom; een goedgevuld raceprogramma met een boeiende line-up aan de start maakt een bezoek aan Raceway Venray meer dan de moeite waard!

  20200127 racewayvenray poster race2

Programma tijden

09.00 uur: Training
11.00 uur: Ukke Pukke
11.30 uur: Aanvang races
18.00 uur: Einde races
  Foto-01 National Hotrod fotograaf Ed Jacobs

Entreeprijzen tijdens de Pinksterraces

Kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis (op verzoek dient u zich te legitimeren)
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 20,00 per race dag en dit is inclusief een tribuneplaats.
  Foto-01 STockcar F2 fotograaf Ed Jacobs

Tickets

Tickets voor de Autospeedway evenementen zijn te koop (waar je zowel contant als met pin kunt betalen) bij het Welkom Center. Deze bevindt zich vooraan op het terrein van Raceway Venray. Er zijn geen tickets in de voorverkoop te verkrijgen.
  480-tijdschema-pinksterraces-2022-zt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet