TCR Series

WTCR: Mehdi Bennani behaalt zijn eerste pole in WTCR

220527 WTCR Quali Bennani
Mehdi Bennani behaalde zijn eerste WTCR-pole-position

Mehdi Bennani start vanaf de pole-position voor de eerste van de beide FIA WTCR-races van morgen op de Nürburgring. Met de snelste van de vier Audi's van het Belgische Comtoyou Racing kwam de Marokkaan tot een tijd van 8:50,527 minuten, waarmee hij 0,015 seconden sneller was dan zijn Belgische teamgenoot Gilles Magnus, die de volledige eerste rij voor het team van Michel Baert completeerde. Daarachter staan de beide Lynk & Co-rijders Santiago Urrutia en Yann Ehrlacher. Tom Coronel kwam niet verder dan de 15e tijd. Serieuze vraagtekens zijn er over de bandensituatie, nadat er gisteren en vandaag meerdere klapbanden in het FIA WTCR-veld waren.

Tekst: René de Boer (vanuit Nürburg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCR

Voor Bennani, na twee jaar afwezigheid teruggekeerd op het mondiale podium, was het zijn eerste pole-position in het WTCR. Aanvankelijk bepaalden de Lynk & Co-rijders het tempo, met Urrutia voor Ehrlacher en Björk, maar waar de blauwe brigade slechts één ronde met slipstreams aflegde, kwamen de Audi's tot drie ronden, waarbij Bennani uiteindelijk de snelste tijd liet noteren, voor zijn Belgische teamgenoot. Een uitstekende slipstream van Magnus op de Döttinger Höhe hielp Bennani aan de beste startpositie. Yvan Muller, die zich als tiende kwalificeerde, start de tweede race vanaf de pole-position.

Na meerdere klapbanden in de diverse trainingen werd er voorafgaand aan de kwalificatie nog een extra test van een kwartier toegevoegd op verzoek van bandenleverancier Goodyear. Rijders hebben begrijpelijke zorgen over hun veiligheid, want klapbanden op de Nordschleife wil natuurlijk niemand hebben. De eerste race start morgen om 10.00 uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet