NASCAR

NASCAR: Eenmalige NASCAR-Cup deelname Kimi Raikkönen Watkins Glen

Trackhouse Racing laat er geen gras groeien. Kort na de eerste aankondiging deze week maakte het team van Justin Marks vandaag bekend. Raikkönen reed al in de NASCAR Camping World Truck en Xfinity-series

Raikkonen

Tekst: Willem J. Staat
Foto: PR

Eenmalige NASCAR-Cup deelname Kimi Raikkönen op Watkins Glen
Raikkönnen reed in 2011 enkele wedstrijden voor het team van Kyle Busch Motorsports in de toenmalige Nationwide(nu Xfinity)series en de NASCAR Campingworld Truck series. "Ik hou van NASCAR en hoe dat zij de show runnen!" verklaarde Raikkönen ooit eens. Raikkönen had er toen gewoon geen zin in om een volledig NASCAR-seizoen van 36 races te rijden. Maar voor enkele roadcircuits stond hij altijd open!" Raikkönen zal de No 91 Chevrolet Camaro ZL1 1LE op korte termijn testen.

Justin Marks: " Toen ik PROJECT91 creëerde was Kimi de eerste rijder die ik in gedachte had. Een wereldbekende rijder met ongelofelijk veel talent en vele fans. Wij hebben lange gesprekken gevoerd en net zoals wij is hij nu al hard met de voorbereidingen voor Watkins Glen bezig."

Ryan Blaney kijkt er nu al naar uit om tegen Raikkönen te rijden. "De ICEMAN was een grote fan toen ik in mijn jeugd F1 keek. Denk dat het een heel goed idee is."

Met een korte voorbereidingstijd denkt Blaney dat het op Watkins Glen toch wel lastig voor Raikkönen gaat worden. Trackhouse Racing is een onderdeel van de Trackhouse Entertainment Group dat eigendom is van Justin Marks en de Award winnender rapper pitbull Armando Christian Pitbull Perez.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet