Diversen

GT: Pech en Podium voor Ricardo van der Ende/Benjamin Lessennes op Magny Cours in FFSA GT4

De avondwedstrijden op het Franse Magny Cours van de Fanatec GT World Challenge en het FFSA GT4 kampioenschap waren afgelopen zaterdagavond een enorm succes wat zeker voor herhaling vatbaar is. In de eerste wedstrijd ging d L'Espace Bienvenue BMW M4 GT4 van de combintie Van der Ende Lessennes als eerste over de streep. Helaas werden zij vanwege te snel rijden in de pitlane bestraft en werden naar de negende plek algemeen teruggezet. In de tweede wedstrijd op zondag eindigden zij als derde overall.

Start R2
Het uiterst competitieve Franse GT Kampioenschap met Prost en Van der Ende aan de leiding bij de start.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's FFSA

Pech en Podium voor Ricardo van der Ende/Benjamin Lessennes op Magny Cours
Ricardo Van der Ende/Benjamin Lessennes domineerden in de eerste wedstrijd op Magny Cours maar kregen een tijdstraf van 30 seconden opgelegd waardoor zij naar de negende plek terugvielen. Daardoor ging de overwinning naar de Full Motorsport Audi R8 LMS GT4 van de combinatie Lonni Martins/Sacha Bottermanne die tegen alle verwachtingen P1 scoorden. Zij waren vanaf een zeventiende plek aan de wedstrijd begonnen. De combinatie Nicolas Prost/Rudy Servol (CMR #36 Alpine Renault Rudy Servol) vertrok vanaf pole maar was bij een aanrijding betrokken en zij vielen naar de 25e plek algemeen terug. De tweede en derde plek werden bezet door de combinaties Tremoulin/Jouffret en J.Pla/Barthez beiden met een AMG Mercedes GT4. Jouffret pakte met de tweede plek tevens de overwinning in de ProAm klasse.

2022 Espace Bienvenue Van der Ende/Lessennes blijven titelkandidaten.

Tien minuten voor het einde ging Olivier Jouffret aan de Akkodus ASP Mercedes AMG GT4 van Eric Debard in. In de AM Cup behaalde de #69 Team Fullmotorsport Audi R8 LMS GT4 van de combinatie Michael Blanchemain/Christophe Hamon de zege nadat zij eerder in de wedstrijd naar een derde plek achter de #72 GPA Aston Martin Vantage AMR GT4 van Kevin Jiminez en de CMR #110 Alpine A110 GT4 van Gwenaël Delomier was teruggevallen. Naast een overall overwinning en de AM Cup pakte Full Motorsport met Cyril Salleilles in de Silver Cup de zege.

Nicolas Prost
Nicolas Prost, altijd spectaculair.

In de tweede wedstrijd op zondag ging de overall zege naar de combinatie Thomans Drouet (Frans Pro-kampioen 2021) en Paul Evrard met de #88 Mercedes AMG GT4 van het Akkodis ASP Team. Vanuit achtste positie eindigde de combinatie Gaël Castelli/Alexandre Cougnaud met hun #111 Audi R8 LMS GT4 als tweede.

De L'Espace BMW M4 GT4 van de combinatie Benjamin Lessennes/Ricardo van der Ende eindigde als derde op het podium maar houden hiermee gelukkig nog steeds hun titelkansen open. De combinatie Prost/Servol nam wraak op hun zaterdagresultaat door met hun Alpine A110 als vierde te eindigen. Daarmee houden ze hun titelkansen in de ProAm klasse volledig open.

2022 Van der Ende
Van der Ende/Lessennes op weg naar een podiumklassering.

Qua punten was de combinatie Olivier Jouffret/Eric Troumelet #64 Mercedes AMG Team Jouffruit/Vic Team) de grote winnaar. Zij hebben slechts één punt achterstand op de combinatie Prost/Servol. In de AM-klasse ging de overwinning naar de #72 Aston Martin Vantage AMR GT4 van de combinatie Jiminez/Grizaud. De derde plek werd hier opgeëist door de CSA Racing Audi R8 LMS GT4 van de combinatie Sebastien Rambaud en de Belgische Angelique Detavernier. Volgens de SRO een zeldzaamheid dat er bij deze serie een vrouw op het podium beklimt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet