Sportscars

Sportscars: Freddie Hunt tekent vijfjarig contract bij Reiter Engineering met als doel Le Mans-zege 2026

Na verschillende jaren afwezigheid uit de sport heeft Freddie Hunt voor zichzelf een ambitieus maar eigenlijk ook een onmogelijk doel gesteld. 50 jaar na de wereldtitel van zijn beroemde vader wil hij in 2026 de 24U van Le Mans Le Mans winnen.

2022 Hunt 4
Ambitieuze doelstelling van Hans Reiter en Freddie Hunt. Het winnen van Le Mans in 2026.

Tekst: Tekst Willem J. Staat
Foto's: Willem J. Staat/Reiter Engineering

Freddie Hunt tekent vijfjarig contract bij Reiter Engineering met als doel Le Mans-zege 2026
Na 20 jaar in de GT-wereld actief geweest te zijn gooit men bij Reiter Engineering het roer om en heeft men besloten om zich op de prototypes te gaan richten. De timing was eigenlijk perfect want men was onlangs op de hoogte gebracht van Freddie Hunt's ambitieuze plannen om in 2026 Le Mans te winnen.

De eerste stappen richting dit ambitieuze doel is deelname aan de Michelin Le Mans Cup waarvoor het team een Ligier JS P320 auto heeft ingeschreven. De meest logische volgende stap is de European Le Mans Series voordat men de overstap naar het FIA WEC maakt.

De Michelin Le Mans Cup zal zijn gemakkelijke stap zijn. Zeker met top professionals uit de gehele wereld. De wedstrijdduur is 6 uur en 50 minuten en de serie bestaat twee klassen, LMP3 en GT3. Er staan 42 auto's ingeschreven en de deelnemende teams bestaan uit een professional en een amateur.

2022 Hunt 1 Freddie Hunt in 2015 tijdens de HGP in de Hesketh F1 van zijn vader.

Teambaas Hans Reiter: " Een contract van vijf jaar betekent dat onze plannen de komende periode veilig zijn. Behalve de LMP3 willen wij Freddie de komende tijd ook de kans geven om met onze KTM GTX en GT2 auto's te racen. Ik weet zeker dat hij het fantastisch vindt. Nu moeten we er alles aan doen om Freddie en zijn teammaat Mads Siljehaug op een Le Mans Cup-podium dit jaar te krijgen.""

Freddie Hunt: "Ik ben erg verheugd dat ik met zo'n goed team de kans krijg. Na vele jaren over Le Mans met onvoldoende middelen gedroomd te hebben, kan ik het nu eens eindelijk goed proberen. Ik hoop alleen dat mijn leeftijd de snelheid niet heeft verlaagd. Na zoveel jaren met weinig ervaring ben ik wel een beetje roestig geworden. Ik heb er vertrouwen in dat ik met dit team competitief kan zijn."

2022 Hunt 3
Freddie Hunt heeft een ambitieus toekomstdoel. Het winnen van de 24U van Le Mans 2026.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet