VLN

Div: BMW Junior Team wint en veknalt kwalificatiewedstrijden 24U Nürburgring

Dit weekend vonden er twe wedstrijden in het kader van 24U Nürburgring plaats. In de eerste wedstrijd zegevierde het BMW Junior Team met de combinatie Dan Harper, Max Hesse en Neil Verhaagen in de gloednieuwe BMW M4 GT3. Helaas verspeelde Hesse de zege in de tweede wedstrijd op zondag door in een Code 60 zone drie kilometer te hard te rijden.

2022 Start
De voorbereidingen van de 24U zijn vandaag definitief afgelopen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC/ Falken Motorsport

BMW Junior Team wint en verknalt kwalificiatiewedstrijden 24U
Een overtuigene dubbelzege voor BMW in de eerste kwalificatiewedstrijd op zaterdag. De combinatie Harper, Hesse, Verhaagen zegevierde in de eerste wedstrijd met een voorsprong op hun merkgenoten Conor de Philippi/Philipp Eng/Agusto Farfus/Nick Yelloly met een voorsprong van 7.33 secs. De Getspeed AMG Mercedes GT3 van de combinatie Maro Engel, Jules Gounon/Daniel Juncadella eindigde als vierde gevolgd door de ROWE Racing BMW M4 GT3 van de combinatie Catsburg/Van der Linde/Wittmann.

2022 Falken Porsche
Prachtige sfeerfoto vanaf De Ring.

Kort voor het einde werd het door een kleine lokale regenbui toch nog een beetje spannend. Bij het begin van de drie uurswedstrijd was het asfalt nog een beetje vochtig. Maar de voorspelde buien bleven uit. 20 minuten voor het vallen van de finishvlag gleden een aantal deelnemers op de vochtige Ring alsnog van de baan. Overigens zonder serieuze gevolgen. Het werd bij de Junioren alleen vochtig met het spuiten van champagne.

Max Hesse: "Wij zijn super tevreden. Wij zijn nu één plek beter dan in de vorige wedstrijd. De BMW was super."

Philipp Eng: " Het was de gehele wedstrijd was erg spannend. Zeker bij de start met Neil. De auto heeft perfect gefunctioneerd, was Tip Top en wij voelen ons goed voorbereid. Van de wedstrijd hebben we genoten. Het formaat van twee wedstrijden is werkelijk cool zeker omdat we ook nog eens de kans hadden om in het duister te rijden."

2024 Grid Het Coronatijdperk lijkt definitief voorbij. Geen 1.5 meter afstand meer.....

In het eerste wedstrijdgedeelte zorgden de teams voor keiharde duels. De hoofdrolspelers waren ROWE Racing BMW #99 en hun junior collega's met de #72 BMW. Bij de start lagen beide voertuigen slechts enkele meters uit elkaar en daarbij werden de leiders door de Junioren flink onder druk gezet. De beslissing viel in de negende ronde toen Dan Harper eindelijk wist te passeren. Er werd niet alleen om de kop gevochten want ook de KCMG Porsche 911 GT3 R #18 streed samen met de #3 AMG GetSpeed Mercedes om de kop evenals de #26 Octane Ferrari GT3 die vandaag crashte.

2022 Junioren
De BMW Junioren schitterden maar zijn nog niet geheel zonder fouten.

Ook op zondag waren de BMW Junioren sterk zeker nadat de ROWE en Walkenhorst BMW's door ongevallen werden uitgeschakeld. Vanwege een te hoge snelheid in een Code 60 Zone kreeg Max Hesse een tijdstraf van 40 secs. opgelegd. Daardoor ging de overwinning uiteindelijk naar AMG Getspeed Mercedes GT3 van de combinatie Adam Christodoulou/Maximilian Götz/Fabian Schiller.

De Lionspeeed Car Collection Audi R8 LMS van de combinatie Patrick Kolb/Mattia Drudi en Christopher Mies eindigde als derde gevolgd door hun teamgenoten Christopher Haase/Patric Niederhauser. Om Mies in de slotfase een kans op een tweede plek te geven bezorgden zij hem op de Döttinger Höhe een flinke slipstream. Het mocht niet baten.

Maximilian Götz: "Fantastisch, ik kan het nog niet geloven. Ondanks het feit dat we als tweede werden afgevlagd en wij door een straf naar vorn kwamen moet je bij een dergelijke wedstrijd geen fouten maken. Daarom stonden wij boven op het podium. Over drie weken staat de 24U echt op het programma. Overigens waren ook niet alle teams van de partij. "Het gaat hier om niets" bromde een teammanager."

2022 Winnaars
Het team van GetSpeed kreeg de overwinning a.h.w. in de schoot geworpen.

Voor de tweede maal binnen enkele jaren liep Manuel Metzger (Mercedes)  bij een crash op de Nürburgring een wervelfractuur op. Of Metzger bij de 24U in actie komt is twijfelachtig. Ook enkele jaren geleden moest hij lang revalideren. Ook vraagtekens over de deelname van de Octane126 Ferrari die in de slotfase in handen van Simon Trummer zwaar crashte. De gehele voorkant bestond niet meer........
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet