ESports

Esports: Christopher Högfeldt definitief ADAC GT Masters eSports kampioen 2022

Eindelijk staat de kampioen van het ADAC GT Masters eSports-kampioenschap powered by EnBW Mobility+ vast. Na twee spannende wedstrijden op het virtuele Monza stelde de Zweed Christopher Högfeldt (Virtual drivers by TX3) de titel veilig en volgt daarmee aftredend kampioen Mortiz Löhner (Dörr Esports) op. Löhner wist de titel driemaal op zijn naam te schrijven.

2022 Hogfeldt 1

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Christopher Högfeldt definitief ADAC GT Masters eSports kampioen 2022
Met slechts één punt verschil versloeg Högfeldt met een BMW M6 GT3 Bence Banki die in Monza wel beide wedstrijden wist te winnen. Voor Banki was het puntentotaal onvoldoende om de titel te winnen. Een bijzondere zware fout had Högfeldt in de tweede wedstrijd bijna de titel gekost. In de hoofdwedstrijd ging hij bij de uitgang van de pitlane over de witte lijn heen. Tijdens de rijdersbriefing voorafgaande aan de wedstrijd was dit duidelijk kenbaar gemaakt. Maar omdat meerdere rijders gedurende de wedstrijd dezelfde overtreding begingen bleef Högfeldt bovenaan in de tussenstand van het kampioenschap. De derde plek ging naar de Brit Jack Keithley (Williams eSports). Samen met Banki stelde Leon Krippner de titel veilig. Het leverde voor het team van Dörr Esports maar liefst 5500 Euro aan prijsgeld op.

In de 15 minuten durende Sprintwedstrijd startte Banki vanaf pole. Zijn Dörr Esports teamcollega's Moritz Löhner en Leonard Krippner bevonden zich direct bij hem in de buurt. Vanaf een vierde plek zette Högfeldt de Dörr-coureurs flink onder druk. Na een spannende wedstrijd pakte Banki de overwinning gevolgd door Högfeldt. Williams eSports-rijder Wisniewski kwam als derde over de eindstreep.

Ook in de hoofdwedstrijd ging Banki vanaf pole van start gevolgd door Krippner, Rüdinger (Arnage Competition) en Högfeldt die direct bij de voor hem liggende rijders in de aanval ging. Ondanks meerdere aanvallen slaagde hij er niet in om te passeren en besloot om vroegtijdig naar binnen te gaan. Bij het uitrijden van de pits ging hij echter over de witte streep heen wat direct na afloop van de wedstrijd een tijdstraf opleverde en eindigde aanvankelijk als derde. Emre Chihan (Team Fordzilla) eindigde achter winnaar Banki als tweede.

De Stewards van het ADAC GT Masters eSports Championship en de officials van RaceRoom hebben na de wedstrijd talrijke onderzoeken moeten uitvoeren voordat de titel definitief vaststond.

2022 Hogfeldt 2

Het kostte ruim meer dan een week om alle beschikbare data te analyseren. Uiteindelijk ging de titel dan toch naar Högfeldt met 353 punten gevolgd door Banki met 352 punten. In het Williams eSports-coureur Jack Keithley werd met 244 punten als derde geklasseerd. In totaal was er een prijzenpot van meer dan 70.000 Euro beschikbaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet