ESports

Esports: Ferrari-coureur Kevin Siggy op de rand van titelverdediging na vijfde seizoensoverwinning in DTM Esports-kampioenschap

Voor Kevin Siggy ligt de titel in het DTM Esports kampioenschap powered by MediaMarkt binnen handbereik. Na een indrukwekkend optreden van Siggy op de virtuele Red Bull Ring en een intens duel met titelverdediger Moritz Löhner verdeelden beiden de punten en de overwinningen in de voorlaatste wedstrijd. Op donderdag 28 april a.s. gaat de Ferrari-rijder met een voorsprong van 54 punten naar de grote finale op het Grand Prix circuit van Portimao. Regerend kampioen Moritz Löhner weet dat hij een mirakel nodig zal hebben om de Sloveen van de titel af te houden.


2022 Start
Tekst: Willem J. Staat
Foto's: DTM

Ferrari-coureur Kevin Siggy op de rand van titelverdediging na vijfde seizoensoverwinning in DTM Esports-kampioenschap

In het DTM Esports Championship staat er meer op het spel dan alleen de titel. Niet alleen de winnaar maar ook de vijf best geklasseerde rijders krijgen dezelfde prijs. Namelijk deelname aan een licentiecursus in de echte autosport. Gedurende deze cursus op de Lausitzring gaat het spannend worden aangezien de beste deelnemer een volledig seizoen in de DTM Trophy tegemoet kan zien.

De talentenpool van het DTM platform. Een kans om dit in de virtuele autosport ofwel Simracing te kunnen winnen. Kevin Siggy (Ferrari Team Redline) leidt het kampioenschap met 380 punten gevolgd door Florian Hasse (BMW Dörr Esports) met 234 punten, Gianmarco Fiduci (Ferrari Team Fordzilla) met 222 punten en Alessandro Ottaviani (Ferrari R8G Esports) met 202 punten. De als zesde geklasseerde Leonard Krippner (BMW Dörr Esports) maakt eveneens nog een goede kans terwijl die van Jack Keithley (Williams eSports AMG Mercedes) aanmerkelijk minder zijn.

Het unieke en golvende circuit in Stiermarken zorgde voor een fraaie DTM Esports-wedstrijden. Tijdens het proces toonden niet alleen Siggy en Löhner hun simracevaardigheden maar ook Fiduci, Hasse, Krippner en Max Pfeiffer (Mercedes AMG, Rig G2 Esports) deden hetzelfde. Het duel Siggy vs. Löhner was in de vrije trainingen al aan de gang waarbij Siggy voor Löhner eindigde. Omdat er voor e kwalificatie punten op het spel stonden was Löhner goed wakker en behaalde zijn derde pole dit seizoen gevolgd door Siggy en teamgenoot Hasse. De regerende kampioen: " Ik heb intensief aan de set-up gewerkt. Het was hard nodig ook want ik vond nog eens 2/10e. Bovendien kon hij op steun van zijn teamgenoten Hasse en Kripper rekenen.


2022 Ferrari battle

Bij de start van de 15 minuten durende Sprintwedstrijd zette het Dörr-trio de toon met Löhner, Hasse en Krippner resp. in 1e, 3e en 5e positie. Siggy toonde zijn sterkte, vocht op een pittige manier en ook zichtbaar op de limiet en wist de ene na de andere positie veilig te stellen. Het maakte niet uit wat de Dörr BMW's allemaal deden. Siggy doorbrak de verdediging van Krippner en Hasse en wist als tweede te eindigen en eindigde achter Löhner, die zijn vierde seizoensoverwinning behaalde, als tweede. Daarachter volgden Hasse, Krippner, Isaac Price (BMW, BMW M2 Esports), Fiduci, Pfeiffer, Keithley, Ottaviani en Michael Rächl (Mercedes AMG, Dörr Esports.

Gedurende kwalificatie voor de hoofdwedstrijd werd Fiduci steeds sterker en verraste door de pole van Kevin Siggy weg te nemen. En Mortiz Löhner behaalde voor zijn derde plek nog een punt. De 60 minuten hoofdrace liet harde maar faire duels zien. Evenals in de Sprintrace had de 23-jarige Löhner een superstart en wist zich al in de eerste bocht tussen Fiduci en Siggy te nestelen. Er ontwikkelde zich een fraai duel om de zesde plek tussen Pfeiffer, Hasse en Krippner.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Siggy bij Löhner in de aanval ging. Laatstgenoemde wist die aanvankelijk af te slaan maar Siggy maakte het zichzelf nogal moeilijk omdat hij nogal dwars uit de bochten kwam. Maar ook Löhner moest alle trucjes uit kist halen om zijn BMW op de baan te houden. Na 25 minuten ging het leidende trio voor hun verplichte stop naar binnen en kwamen op het prachtig gelegen circuit in Stiermarken weer in formatie de baan op. Löhner ging aanvankelijk in de REMUS-bocht bij Fiduci in de aanval maar slaagde daar niet in terwijl het Siggy wel lukte.

2022 Lohner 1

Met nog negen minuten te gaan deed zich een situatie voor die het kampioenschap had kunnen beslissen. Daarbij verloor Fiduci de kop aan Siggy. Löhner's kansen werden aanzienlijk verkleind omdat hij de Ferrari's niet bij kon houden. In de allerlaatste ronde wil Fiduci graag de leiding terug. De Italiaan verremde zich in de REMUS-bocht waardoor Löhner kon passeren en daardoor als tweede kon eindigen. Pfeiffer eindigde als vierde gevolgd door Hasse, Krippner, Keithley, Ottaviani en Marc Gassner (BMW, Tailor Redrig Esports).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet