ESports

Esports: Spektakel op Silverstone Högfeldt slaat terug in ADAC GT Masters eSport Championship op Silverstone

De titelstrijd in het ADAC GT Masters eSports Championship powered by EnBW mobility+ spitst zich toe na de voorlaatste virtuele wedstrijd op Silverstone. Christopher Högfeldt(Virtual Drivers by TX3) slaagde er voor de finale op Monza in, met een voorsprong van ruim 23 punten in de tussenstand van het kampioenschap, aan de kop terug te keren. In totaal valt er 70.000 Euro prijzengeld te verdelen. Met een tweede plek in de Sprintwedstrijd en een eerste in de hoofdwedstrijd wist hij Bence Bänki (Dörr Esports) naar de tweede plek te verdringen. De Turkse Simracer Emre Chihan (Team Fordzilla) zorgde voor een verrassing door in het ADAC GT Masters eSports Championship zijn allereerste overwinning te behalen

2022 ChihanTekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Spektakel op Silverstone Högfeldt slaat terug in ADAC GT Masters eSport Championship op Silverstone
Vanaf pole startte Emre Chihan met de beste vooruitzichten in de Sprintwedstrijd. Bij de start behield hij met zijn Mercedes AMG GT3 EVO de leiding en profiteerde in de daarop volgende ronden van het duel om de tweede plek tussen Högfeldt en de als derde geklasseerde Kevin Siggy (Team Redline). In het verdere wedstrijdverloop wist Chihan overtuigend afstand te nemen en wist de wedstrijd overtuigend met een voorsprong van 1.241 secs. te winnen. De tweede plek werd fel bevochten en ondanks verschillende aanvallen van Siggy bleef Högfeldt standvastig en kwam als tweede over de streep terwijl Bänki met een vierde plek genoegen moest nemen.

Voor de tweede wedstrijd behaalde Högfeldt de pole terwijl Bänki op zijn kans wachtte om in de aanval te gaan. Gedurende de eerste rondes bleef Högfeldt voor maar achter hem werd het dramatisch. Williams eSports-coureur Keithley spinde en blokkeerde niet alleen talloze concurrenten maar viel ook nog eens naar de staart van het veld terug.

Bänki bleef bij Högfeldt in de buurt en ging voor een undercut vroeger in de pitlane naar binnen. Daar beging de Dörr-coureur een catastrofale fout, verwisselde de lijnen bij de ingang van de pits en zette tevens ook nog eens de begrenzer te vroeg aan. Zijn kort daarop volgende teamgenoot Hasse probeerde hem nog te ontwijken maar raakte echter de achterkant van Bänki"s Bentley Continental GT3. Na contact met de pitmuur keerde Bänki met een beschadigde auto terug op de baan.

Intussen kon Högfeldt meer afstand nemen en ging met een voorsprong van 4,511 seconden voor Siggy als eerste over de eindstreep. Moritz Löhner (Dörr Esports) ging als derde over de streep, terwijl er voor Bänki niet meer dan een zesde plek inzat.

2022 Keithley

Na het succes op Zandvoort werd het voor Bänki een zware avond in Silverstone " Bij het inrijden van de pits heb ik een fout gemaakt en te vroeg de begrenzer ingeschakeld. Vanwege het hoge snelheidsverschil kon Florian niet meer op tijd remmen en heeft mij getroffen. Ik had gehoopt dat mijn teamcollega's gedurende het verdere wedstrijdverloop zouden helpen. Helaas was ik op mijzelf aangewezen" aldus Bänki

Högfeldt: "In de eerste wedstrijd moest ik steeds verdedigen en was niet in de gelegenheid om Chihan echt aan te vallen. In de hoofdwedstrijd wist ik de chaos te vermijden en een zuivere wedstrijd rijden. Voor Monza had ik een beetje schrik omdat de BMW daar bij tests niet zo snel was."


2022 Tussenstand

Voor de seizoensfinale van het ADAC GT Masters eSports championship powered by EnBe Mobility+ leidt Högfeldt in de tussenstand van het kampioenschap en beschikt over een voorsprong van 23 punten op Bänki. Keithley kon met de snelste ronde (1.58.644) nog de snelste ronde veilig stellen maar neem in de tussenstand met 227 punten slechts de derde plek in. Volgende week (19 april a.s) staat de finale van het ADAC GT Masters eSports championship powered by EnBe Mobility+ op het virtuele Monza voor de deur. Eén ding staat vast na een hattrick van drie achtereenvolgende titels gaat Löhner definitief afgelost worden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet