Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Recordboete voor Ty Gibbs na incident Martinsville

Eén ding is duidelijk. De jonge Ty Gibbs heeft in de Xfinity-paddock niet bepaald de beste reputatie. Afgelopen vrijdag kwam dit andermaal tot uiting toen Gibbs in de allerlaatste ronde in aanraking kwam met zijn landgenoot Sam Mayer. Beiden streden om de extra Dash for Cash bonus ter waarde van 100.000 U$. Oud Indycar/Champcar-coureur A.J. Allmendinger was de lachende derde en streek deze bonus voor zijn team op. Gibbs kreeg voor een actie in de pitlane een boete van maar liefst U$ 15.000 opgelegd.

2022 Gibbs Jr
De 19-jarige Ty Gibbs heeft in de Xfinity-paddock weinig vrienden........

Tekst: Willem J. Staat
Foto Toyota Racing USA

Recordboete voor Ty Gibbs na incident Martinsville
Zowel Gibbs als Mayer kregen van de NASCAR-organisatie geen boete voor hun fysieke confrontatie afgelopen vrijdag. Gibbs kreeg door de NASCAR een boete van maar liefst U$ 15.000$ opgelegd vanwege contact met een ander voertuig in parc fermé/pitlane. Iets wat door de NASCAR-organisatie hoog wordt opgenomen omdat er zich na de wedstrijd veel mensen van de diverse TV stations en de teams bevinden. In de pitlane botste een gefrustreerde Gibbs andermaal tegen de auto van Sam Mayer waarna kort daarna fysiek contact tussen beiden volgde. Mayer liet bij het incident een snede boven zijn oog op. Mayer eindigde in Martinsville als vijfde en Gibbs als achtste. A.J. Allmendinger verklaarde met een grijs op zijn gezicht dat hij nauwelijks kon geloven wat "The Kids" voor hem allemaal uitspookten..........

Beiden werden door officials en teamleden uit elkaar gehaald en werden daarna in de NASCAR-Hauler(truck van de organisatie. red) bij elkaar geroepen voor een vorm van "overleg" voor zover dat tussen de heethoofden mogelijk was. Fysiek contact wordt overigens door de NASCAR-organisatie nauwelijks bestraft. In 2020 was er in de Xfinity-series tussen Harrison Burton en Noah Gragson een incident in Texas en vervolgens was Gragson in 2021 bij een incident met Daniel Hemric in Atlanta betrokken. Ook toen werden er geen sancties genomen.Wel kreeg crewchief Chris Gayle van Joe Gibbs Racing een boete van U$5000 opgelegd vanwege niet goed aangedraaide wielmoeren. Een duur dagje voor JGR-Racing in Martinsville dus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet