ESports

Esports: Kevin Siggy breidt voorsprong in DTM Esports Championship powered by Mediamarkt verder uit

Gala voorstelling van Kevin Siggy. De Ferrari-coureur vierde zondagavond in het DTM eSports kampioenschap powered by MediaMarkt zijn derde en vierde overwinning. Op het virtuele Grand Prix circuit van Spa Francorchamps gaf de Sloveense simracer de concurrentie geen enkele kans. Titelverdediger Max Löhner hield met twee podiumklasseringen de schade beperkt. De BMW-coureur met een tweede plek in de Sprintwedstrijd en een derde in de hoofdwedstrijd niet verhinderen dat Siggy in de tussenstand van het kampioenschap zijn voorsprong met 58 punten verder uitbreidde.

2022 Start

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: DTM

Kevin Siggy breidt voorsprong in DTM Esports Championship powered by Mediamarkt verder uit
Na het derde evenement op de Lausitzring had de 23-jarige Löhner na een dubbeloverwinning nog de hoop om ook op het Belgische Grand Prix circuit de toon aan te kunnen geven maar stond op zondagavond weer met beide benen op de grond. Siggy was er andermaal in geslaagd om met intensief tuningwerk zijn Ferrari perfect voor de 7.004 km lange achtbaan perfect af te stemmen. "De afstelling met de vlakke achtervleugel voor meer snelheid was opnieuw de sleutel tot het succes" legde Siggy uit.

Jack Keithley van Williams Esports zorgde voor de eerste verrassing van de dag. In de eerste kwalificatie katapulteerde de Brit de AMG Mercedes GT3 over het spectaculaire circuit met zijn snelle bochtencombinaties, compressie en lange rechte stukken om de snelste tijd voor zich op te eisen. Keithley: "Dit was goed. Ik kreeg een erg goede slipstream. Ik ben dolgelukkig. Löhner miste de pole met 1/4000e seconde. Siggy eiste de derde startplek voor zich op.

2022 Siggy


Bij de start voor de 15 minuten durende sprintwedstrijd wist Siggy Löhner direct af te troeven. Er ontwikkelde zich een spannende driestrijd waarin Löhner telkens bij Siggy in de aanval ging en waarbij laatstgenoemde ook probeerde om Keithley onder druk te zetten. De beslissing viel echter pas in de slotfase als Siggy een gat vond en Löhner met zich meesleepte. Met Siggy in de Ferrari, Löhner in de BMW en Keithley in de Mercedes stonden er drie merken op het podium.

2022 CrashVoor de 60 minuten durende hoofdwedstrijd beschikte Löhner over prima vooruitzichten maar de wedstrijd verliep toch iets anders. Direct na de start ging Siggy in La Source aan Pejic voorbij waardoor Löhner direct zijn buffer kwijtraakte. Een dicht opeengepakt kwartet bestaan uit Löhner, Siggy, Fiduci en Peji raasde over de achtbaan van Spa Francorchamps met beroemde baangedeeltes zoals Eeau Rouge, Raidilon en Blanchimont. Na elf minuten voerde Siggy de beslissende move aan het einde van het rechte stuk van de Kemmelberg en ging aan Löhner voorbij. Löhner's pogingen om de leiding terug te veroveren bleven zonder succes.

Pejic en Fiduci gingen voor hun verplichte pitstop naar binnen en slaagden erin om een perfect "undercut" uit te voeren. Siggy keerde met geringe afstand, voor de D-Trein bestaande uit Fiduci en Pejic, vanuit de pits weer terug de baan op terwijl Löhner zich nog in vierde positie bevond. Hij wist Pejic uiteindelijk nog van de derde plek te verdringen. Fiduci: "Ik ben niet geheel tevreden" Zeker niet nadat hij zowel in de kwalificatie als in de Sprintwedstrijd flink werd opgehouden. "De tips van Siggy hebben mij echter wel geholpen. "Ik reed met een totaal vlakke achtervleugel waardoor de achterbanden totaal op waren maar Löhner kwam nog erg dicht bij" aldus Fiduci.

Löhner liet met 2.16.59 wel de snelste rondetijd noteren maar moest met nog twee wedstrijden te gaan zeker punten inleveren. Voordat het DTM-seizoen begint staan er op 21 en 28 april a.s. nog twee virtuele wedstrijden op de Red Bull Ring en Portimao op de kalender. Siggy leidt het kampioenschap met 302 punten gevolgd door Löhner met 244. De derde plek wordt door Florian Hesse (D/Dörr Esports) met 182 punten. Daarachter volgen de Italiaanse Ferrari-coureurs Alessandro Ottaviani en Gianmarco Fiduci (Team Fordzilla/170) De beste vijf worden voor een racecursus uitgenodigd waarvan de winnaar in 2023 aan de DTM Trophy mag deelnemen. Löhner maakte afgelopen jaar een succesvolle overstap.

2022 Ferrari

Uit trio drie gekwalificeerden uit de DTM Esports Cup powered by Mediamarkt was ditmaal Julien Fox (D/BMW/TR powered by Greekz Energy) in de Sprintwedstrijd met een 20e plek de beste vertegenwoordiger. Alex Mosin(Ferrari/Ballas Esports) was dit in de hoofdrace met een 17e plek. Mosin had bij de start van de Sprintwedstrijd overigens een flinke crash. In de hoofdwedstrijd werd de Zweed Christopher Högfeldt (R8G Esports) eveneens het slachtoffer van een crash. Slechts 18 virtuele deelnemers zagen overigens het zwartwit geblokt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet