ESports

Esports: VCO Grandslam. Team BMW Bank wint iRacing 24U Nürburgring powered by VCO

Voor de eerste maal vond in het kader van de VCO Grand Slam 24U Nürburgring op het iRacing simulatieplatform plaats. De overwinning ging naar het Team BMW Bank met niemand minder dan Bruno Spengler, Philippe Denes, Kay Kaschube en Vasilios Beletsiotis. Zij waren gedurende lange tijd in een spannend duel met BMW Team Redline verwikkeld. (Maximilian Benecke, Patrik Holzmann, Enzo Bonito, Chris Lulham en Luke Bennett)


2022 Start

Tekst Willem J. Staat
Foto's: VCO

Team BMW Bank wint it Racing 24U Nürburgring powered by VCO
Het eerste VCO Grand Slam evenement leverde een overwinning op voor het team van BMW Bank dat BMW Team Redline wist met een gelijk wapens wist te verslaan. In de Porsche Cup klasse moest Team Redline eveneens met een tweede plek genoegen nemen. Hier ging de overwinning naar KOVA In de GT4 en TCR-categorie ging de zege naar Urano eSports en Team Heusinkveld.
Gedurende lange tijd leek het ernaar uit te zien dat het VRS Coanda Team met Joshua Rogers, Mitchell de Jong, Mack Bakkum en Tommy Ostgaard de overwinning zouden behalen.

2022 Spengler

Bij een aanrijding liepen zij schade op wat een lange reparatiepauze opleverde. Daardoor kreeg het team van BMW Bank, ondanks de hoge druk van Team Redline, de leiding voor de eerste maal in handen. Kaschube hengelde voor het team de overwinning binnen. Vorig jaar eindigde men nog als tweede. Team VRS Coanda had ook nog met een "Disconnect" te kampen waardoor zij niet verder dan een vijfde plek kwamen. De derde plek werd door het team van Williams Esports opgeëist.

In de Cup-Porsche 992 klasse lag tot middernacht Team Redline aan de leiding. Zij vielen na een aanrijding naar de tweede plek terug. De overwinning ging naar Team KOVA met Thomas Tähtelä, Matti Sipilä, Valtteri Alander en Lassi Juurinen. De derde plek werd door de APEX Racing Academy opgeëist. In de GT4-klasse leverden de teams van Urano eSports en Mahle Racing Team een spannend duel.

Aan het einde wist de BMW M4 GT4 van Urano eSports met de rijders Ole Steinbraten, Niclaus Laubisch, Sebastian Schmalenbach en Constantin Scharf afstand te nemen. Team T3 Motorsport by Maniti eindigde als derde. In de TCR klasse zegevierde Team Heusinkveld met bijna een ronde voorsprong op Majors Garage FSR und Marschmallow Racing. Aan het stuur van de virtuele Hyundai wisselden Marcel Tie, Patrick Kubijini, Christian Schmitz, Stefan Schella en Tom Vallenthini elkaar af.

2022 Heusinkveld 1

Commentaren
Kay Kaschube (Team BMW Bank overall winnaar): "Een fantastische overwinning! In de laatste uren heeft de strategie een rol gespeeld. Wij bemerkten dat wij met volle tanks snelheid te kort kwamen waardoor wij onze stints verkort hebben. Dit was nodig om te winnen en het werd beloond want aan het einde werd het in het duel met Max Benecke en Team Redline erg krap."


Bruno Spengler (Team BMW Bank overall winnaar): "Ik ben dolgelukkig met deze moeilijk te winnen wedstrijd op iRacing. Hieraan gaat zoveel werk vooraf. De set-up, de strategie etc. De jongens hebben fantastisch werk verricht. Felicitaties aan iedereen."

Valtteri Alander (KOVA, winnaar Porsche 992 Klasse): "Geen gemakkelijke overwinning. Na de crash van Team Redline beschikten we over een minuut voorsprong. Het zag er aanvankelijk goed uit. Daarna kreeg Matti moeilijkheden met het beeldscherm. Vervolgens moest ik onverwacht aantreden en was in spectaculair duel met Diogo Pinto verwikkeld. Ik was er nog niet eens op voorbereid. Een ongelofelijk gevoel om de zege binnen te halen."

2022 Audi

Niclaus Laubisch (URANO eSports, winnaar GT4-Klasse): "Ongelofelijk dit was onze eerste wedstrijd in de GT4-klasse en wij beleefden een bijna perfecte dag. Bij de start hadden we een kleine aanrijding. Voorlopig verliep alles gladjes. Wij besloten om niet in de GT3 aan te treden en de GT4 klasse heeft ons bijzonder veel plezier bezorgd." Erg goed berijdbaar."

Marcel Tie (Team Heusinkveld winnaar TCR klasse): "Voor ons is dit elk jaar de grootste wedstrijd. Fantastisch om hier als Nordschleife Fan voor de tweede maal gewonnen te hebben. Wij hebben ons snel aan de Hyundai in de TCR klasse aangepast.

2022 Heusinkveld 2

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet