ESports

Esports: Diogo C. Pinto verdedigt de leiding in de Porsche Esports Supercup

De Australiër Dayne Warren schreef in de Porsche Esports Supercup op het virtuele circuit Gilles Villeneuve de hoofdwedstrijd op zijn naam. Uitkomend voor Coanda nam hij in de virtuele versie van de 375 Kw(510 pk) sterke Porsche 911 GT3 Cup direct de leiding en stond die niet meer af. In de Sprintwedstrijd die erin de Sprintwedstrijd aan voorafging ging naar de Amerikaan Zac Campbell(VRS). In de tussenstand van het kampioenschap wist de Portugees Diogo C. Pinto met een derde en een zesde plek de leiding te continueren. Contentmaker Tyson "Quirkitized" Meier (USA) won in het voorprogramma beide "All Stars"-wedstrijden. Porsche maakt gebruik van het iRacing platform.


2022 Warren

Tekst: Willem J. Staat
Foto's Porsche

Diogo C. Pinto verdedigt de leiding in de Porsche Esports Supercup
Vanaf polepositie had Dayne Warren in de sprintrace moeilijkheden en viel naar de negende plek terug. De Brit Kevin Ellis jr. (Apex Racing Team) nam direct de leiding gevolgd door de Amerikaan Zac Campbell en Sebastian Job beiden deel uitmakend van het Oracle Red Bull Racing Team. Tot aan de tiende en laatste ronde. In een spannend wiel-aan-wiel duel kwam Campbell naast Ellis, passeerde hem en kwam als eerste van de twee over de streep.

Diogo Pinto eindigde achter de Duitser Maximilian Benecke als zesde ( Porsche24 Team Redline).Geluk voor Dayne Warren. Na een crash waarbij Alejandro Sanchez (ESP/SDK Gaming) betrokken was eindigde hij als achtste. Met een omgekeerde startgrid voor de hoofdwedstrijd mocht hij vanaf pole vertrekken. De Australiër wist zijn voordeel optimaal te benutten. Met een zinderende start wist hij de kop te behouden en zijn achtervolgers Salva Talens (E/Msi Esports), Pinto en Benecke achter zich te houden. Ellis wist Carroll van de vijfde positie te verdringen. Later moest zijn zesde positie aan Sebastien Job afstaan die hem net voor de finishvlag nog wist te verschalken.

2022 Start 1

In deze formatie sloot de topgroep een relatief rustige wedstrijd op het 4.361 km lange Grand Prix circuit af. Warren won de wedstrijd met Talens op een verrassende tweede plek. Met dit resultaat wist de Portugees zijn voorsprong in de tussenstand van de Porsche Tag Heuer Esports Supercup te vergroten. Hij leidt met 320 punten gevolgd door Ellis (299) en Job (291).

Tyson "Quirkitized" Meier wint beide All Star wedstrijden in Montreal
Ook in Canada namen Contentmakers uit de gehele wereld aan de twee All Star-wedstrijden deel die in het support pakket zijn opgenomen. Zij racen met de digitale versie van de 313 Kw (425pk) sterke Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. De wedstrijd begon met een verrassing want de leidster in het kampioenschap, Emily Jones, had zich slechts als vijfde gekwalificeerd en werd op de eerste meters al in de vangrails geduwd door een auto die de ideale lijn blokkeerde. Tyson "Quirkitized" greep onmiddellijk zijn kans. De Amerikaan leidde van start tot finish gevolgd door Xabier "Heikki360ES en Dan "Suzuki" Sosulski. "Emree" Jones moest met een zevende plek genoegen nemen.

2022 Start 2

De tweede wedstrijd vod met een omgekeerde startgrid plaats. Voor Meier betekende dit P12. "Quirkitized" kwam uit de eerste ronde al als zesde terug. Twee ronden later bevond hij zich al in derde positie achter Matt Malone en "Emree" Jones. Toen de Australische Meier probeerde uit te remmen spinde hij en viel naar derde plek terug. Echter niet voor lang. De Amerikaan had nog maar net de Spanjaard Borja Zazo gepasseerd toen een heftig duel in een duwtje uitmondde. "Quirkitized" en ZaZo profiteerden en schoven door naar de tweede en derde plek. Jones werd voor haar ruwe rijstijl bestraft en naar de negende plek teruggezet. Kort daarna maakte Malone kennis met de "Wall of Champions" en verloor terrein. De Duitser Mathieu "rAii" Wacker uitkomend voor "Die PixelHelden" eindigde daardoor als derde.

Commentaren
Tyson "Quirkitized" Meier: " Wat een wedstrijd en ik mijn coach Tony Kanaan bedanken voor de setups die hij mij gegeven heeft. Het belangrijkste: "Wees geduldig, focus en ga er gewoon voor. Deze overwinning is voor Tony."

Zac Campbell (USA/VRS): "Naast elkaar de chicane ingaan met een andere coureur is niet iets dat normaal gesproken lukt. Gelukkig liet Kevin Ellis jr. mij passeren. Ik denk dat ik er anders slecht vanaf gekomen zou zijn."

Dayne Warren(AUS/Coanda): " In de Sprint maakte een klein foutje dat mij in ieder geval de pole position opleverde. Maar het is niet gemakkelijk als je met 30 auto's achter je aan de leiding rijdt. Ik heb geprobeerd het netjes te houden. Een fantastische overwinning."

2022 Pinto

Salva Talens (E/Msi Esports): "Ik ben een beetje teleurgesteld want ik had kans om te winnen maar op deze baan is het moeilijk inhalen. De hairpin is de beste plek. Dayne had altijd een goede run bij het uitkomen van de chicane. Ik had moeite om bij hem in de buurt te blijven. Ik probeerde hem onder druk te zetten maar dit was niet mogelijk vandaag."

Diogo C.Pinto (P/Porsche24 Team Redline): "Al met al een plezierige wedstrijd voor mij alhoewel mijn kwalificatie gewoon niet goed genoeg was. In de sprintrace eindigde ik slechts als zesde maar het betekende dat ik in de hoofdwedstrijd als derde kon starten. Ik besloot mijn banden te sparen en pas aan het einde te pushen. Ik beschikte niet over de snelheid om iets te forceren. Het werkte gewoon niet."

Circuit Gilles Villeneuve, sprint race
1. Zac Campbell (USA/VRS)
2. Kevin Ellis jr. (GB/Apex Racing Team)
3. Sebastian Job (GB/Oracle Red Bull Racing Esports)
4. Graham Carroll (GB/Oracle Red Bull Racing Esports)
5. Maximilian Benecke (D/Porsche24 Team Redline)

2022 Talens

Circuit Gilles Villeneuve, Hoofdrace
1. Dayne Warren (AUS/Coanda)
2. Salva Talens (E/MSi eSports)
3. Diogo C. Pinto (P/Team Redline)
4. Maximilian Benecke (D/Porsche24 Team Redline)
5. Kevin Ellis jr. (GB/Apex Racing Team)

Tussenstand kampioenschap
1. Diogo C. Pinto (P/Team Redline), 320 punten
2. Kevin Eliis jr (GB/Apex Racing Team), 299 punten
3. Sebastian Job (GB/Oracle Red Bull Racing Esports), 291 punten

De volgende wedstrijden vinden op 23 april a.s. op het virtuele Spa Francorchamps plaats en kunnen via de diverse social media kanalen gevolgd worden.

2022 Circuit Villeneuve

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet