ESports

Esports:Twee virtuele Lausitzring zeges voor Moritz Löhner in DTM Esports Championship powered by MediaMarkt

Titelverdediger Moritz Löhner en Team Dörr Esports leverden op de virtuele Lausitzring een indrukwekkende performance. Löhner en zijn teamgenoot Florian Hasse behaalden zowel in de sprint-als hoofdwedstrijd een dubbeloverwinning in derde wedstrijd van het DTM Esports Championship powered by MediaMarkt.


2022  Hoofdwedstrijd

Tekst Willem J. Staat
Foto's DTM


Twee virtuele Lausitzring zeges voor Moritz Löhner in DTM Esports Championship powered by MediaMarkt
Met vakkundig teamwork veroverde Dörr Esports in beide kwalificatiesessies de eerste drieplekken. Eenmaal met Hasse op Pole Position gevolgd door Löhner en Leonard Kippner. In de andere met Löhner gevolgd door Kippner en Hasse. De Sloveen Kevin Siggy (Team Redline), de superieure leider in het tussenklassement, was de enige Ferrari-coureur die het tempo van de Dörr BMW's kon bijhouden en met tweemaal een derde plek de schade wist te beperken.

Er rest de SimRacers weinig voorbereidingstijd want de volgende wedstrijd wordt a.s zondag al verreden op het virtuele Spa-Francorchamps en zoals altijd om 19.05 op de bekende kanalen. Florian Hasse: "De korte voorbereidingstijd is voor iedereen een uitdaging." De veeleisende achtbaan is de vierde van zes wedstrijden van het DTM Epsports Championship.

Halverwege het seizoen leidt de 23-jarige Simracer Kevin Siggy die onlangs nog op de Norisring domineerde (220 punten) maar Löhner kon op de virtuele Lausitzring zijn achterstand verkleinen(175 punten) terwijl teamcollega Hasse met 155 punten naar de derde plek opschoof.

Op de vierde en vijfde plek volgt het Italiaanse Ferrari-duo met Alessandro Ottaviani (R8G Esports/149) en Gianmarco Fiduci (Team Fordzilla/130). Vooral de eerste vijf plekken in de tussenstand zijn fel begeerd omdat de vijf besten voor een licentiecursus worden uitgenodigd en kans maken op een deelname aan de DTM Trophy in 2023.

2022 Banking

Regerend DTM Esports-kampioen Moritz Löhner wist zijn opluchting dan ook nauwelijks te verbergen: "Het ging gewoon perfect. Twee overwinningen en één pole position was het resultaat van de samenwerking binnen ons team. Jammer dat er geen teamkampioenschap is.

De 23-jarige Simracer uit München kijkt nu al uit naar de wedstrijd op Spa Francorchamps. "De snelle bochten zouden onze BMW nog beter moeten liggen dan de Lausitzring" stelt Löhner die bijna over een hartslag van 150 beschikte en dit was aanvankelijk meer dan tijdens de DTM Trophy test op Hockenheim afgelopen maandag met een echte BMW M4 GT4.

In beide kwalificaties legde men bij Dörr Esports de basis voor de overwinning op de 4,5 km lange Lausitzring en 300m lange banking. Löhner, Hasse en Krippner gingen tegelijk de baan op en gaven elkaar een perfecte slipstream. Siggy was in de Ferrari sterker dan verwacht maar meer dan tweemaal P4 zat er op de startgrid niet in.

In de 15 minuten durende sprintwedstrijd verraste Siggy Krippner in de openingsronde maar hij beet zijn tanden stuk op het Dörr-duo Hasse/Löhner. In de slotfase zette Löhner de aanval op Hasse in en behaalde met een overwinning het volle aantal punten. De langeafstandswedstrijd over 60 minuten gaf hetzelfde beeld weer. En ook hier was het Dörr-trio met Krippner eveneens dominant.

Krippner en Siggy leverden wel het duel van de dag. Bumper aan bumper joegen de blauwzwarte BMW en rotzwarte Ferrari 488 over de Lausitzring. Siggy liet zich meerdere malen formaat vullend in de spiegels van Krippner zien. Voor Krippner betekenden de aanvallen van Siggy permanente stress en tot aan de verplichte pitstop wist hij zijn positie 35 minuten lang te verdedigen. Toen nam Siggy de derde plek over. Voor het leidende duo vormde hij geen bedreiging meer. Met bijna zeven seconden voorsprong won Löhner overtuigend.

Het was een hartverwarmende smakelijke wedstrijd van 60 minuten met talloze positiewisselingen. Uiteindelijk was er maar één crash toen de Belg Axel Vermeylen (Virtual Drivers by TX3) en Marko Pejic (D/Veloce Esports) aan het einde van het achterste rechte stuk met elkaar in botsing kwamen en tegen de muur botsten.

2022 Stand

Verder streed Jack Keithley (GB/Williams eSports) in een Mercedes tegen Ottaviani en Michaël Rächl, de vierde Dörr-coureur. Marc Gassner (D/MRS eSports) moest om persoonlijke redenen van deelname afzien terwijl zijn team collega Tim Jarschel na de Norisring vanwege teveel waarschuwingen voor de rest van het seizoen van deelname werd uitgesloten. Vanwege te snel rijden in de pitlane werd Adam Princzes (HON/Arnage Competition) voor de Endurance-wedstrijd uitgesloten.

De beste deelnemers die zich voor de DTM Esports Cup van DTM Partner MediaMarkt wisten te kwalificeren waren Florian Bodin (D/Deutsches Payment Esports) en Alex Mosin (D/Ballas Esports) voor de hoofdwedstrijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet