ESports

Esports: Zege voor Team Redline in R3 van de Esports Racing League by VCO

De Spring Cup van de Esports Racing League by VCO gaat richting hoogtepunt. In de derde wedstrijd van het iRacing simulatie platform hebben de laatste teams zich voor de seizoensfinale van de ERL Spring Cup Masters op 20 april gekwalificeerd. De overwinning op het virtuele Brands Hatch ging opnieuw naar Team Redline dat ook de tweede wedstrijd op het rFactor2 Sim Platform won. De rijders Enzo Bonito, Chris Lulham en Patrick Holzmann versloegen in de finale het Apex Racing Team in een virtuele V8 Supercar met 2:0. Team Redline is het best geplaatste team dat naar de ERL Masters over twee weken gaat. Deze vindt op het Assetto Corse platform plaats.

2022 Brands 4

Tekst Willem J. Staat
Foto's: VCO

Esports: Zege voor Team Redline in R3 van de Esports Racing League by VCO
Team Redline won in de derde ronde in de kwartfinale, halve finale en de finale. Alleen in de eerste Heat moest Team Redline de overwinning aan het team van YAS HEAT Competition laten. Enzo Bonito stelde door constant sterke prestaties de titel "Most Valuable Driver" veilig. Het APEX Racing Team beëindigde alle wedstrijden als tweede en kwalificeerde zich in de Spring Cup voor de eerste maal in een finale. Het was helaas onvoldoende voor een startplek in de ERL Masters.

2022 Brands 3

Enzo Bonito(Team Redline): " Ik ben erg verheugd dat ik op alle drie platformen een podium wist te behalen. Ik heb ervan genoten. Als ik snel ben, ben ik gelukkig. Maar in de voorbereidingen steekt veel tijd. Gelukkig heb ik een fantastisch team achter mij staan. De Masters gaat interessant worden want Assetto Corse is niet ons sterkste platform. Maar ik wil goed voorbereid zijn."
Chris Lulham (Team Redline): " Wij moesten ons wel aan de bijzondere rij-eigenschappen van de V8 Supercars aanpassen. Daar ben ik goed in geslaagd. In de halve finale had ik een paar technisch problemen maar die kon ik gelukkig in de finale oplossen. Ik ben blij dat ik met mijn prestaties het team aan de overwinning kon helpen."

2022 Brands 2

Patrik Holzmann (Team Redline): "Mijn prestatie was vandaag niet constant. Omdat ik in één oor van mijn headset niets kon horen was ik gehandicapt. Dit was lastig en verhoogde mijn foutenpercentage een beetje. In de tweede finale verloor ik de leiding door een kleine stuurfout. Gelukkig was het nog genoeg voor de eindzege. Veel dank aan mijn teamgenoten. Ze waren fantastisch."

De volgende teams hebben zich voor de ERL Finale op 20 april gekwalificeerd
1 Team Redline 75 punten
2 R8G Esports 68
3 Unicorns of Love 65
4 Veloce Esports 64
5 Williams Esports 58
6 BS+COMPETITION 55
7 YAS HEAT 52
8 Burst Esport 51
9 TRITON Racing 48
10 Arnage Competition 47
11 Team Fordzilla 43
12 Jean Alesi Esports Academy 38

2022 Brands 1
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet