Diversen

Div: Ton Serné prestenteert Boek Race Car Handling Optimization. Magic Numbers to better understand a Race Car

Bas Koeten, eigenaar van het gerenommeerde Bas Koeten Racing team, heeft het eerste exemplaar van het boek Race Car Handling Optimization in ontvangst mogen nemen uit handen van de auteur Ton Serné. Het boek kan bij de reguliere verkoopkanalen, waaronder bol.com, aangeschaft worden.

2022 Ton Bas

Aangeleverd bericht
Foto's PR


RACE CAR HANDLING OPTIMIZATION
Magic Numbers to Better Understand a Race Car.

Vandaag introduceerde Ton Serné zijn nieuwe boek "Rac Car Handling Optimization Magic Numbers to Better Understand a Race Car."

De introductie van dit boek is tevens de introductie van de online cursus met dezelfde titel, welke geheel gebaseerd is op dit boek, en welke verkrijgbar is bij TAC Academy in Waalwijk.

Boek en de cursus zijn gericht op HBO/Bachelor en eerstejaars Master studenten in de automobieltechniek. Daarnaast richten het boek en de online cursus zich ook op engineers in professionele teams en de top van de amateur teams die de setup van hun racewagen mathematisch onderbouwd willen verbeteren.

Wat het boek en cursus uniek maakt, is het uitgangspunt dat vrijwel iedereen die wil gaan deelnemen aan autoraces, dat met een bestaande auto doet, hetgeen blijkt uit de vele realistische en praktische rekenvoorbeelden over banden, veren, schokdempers en aerodynamica, differentiëlen en tenslotte het berekenen van de Magic Numbers van een race auto.

De elf hoofdstukken worden geïllustreerd met 200 afbeeldingen en 44 tabellen. De lezer krijgt 206 formules aangereikt waarmee praktische berekeningen uitgevoerd kunnen worden, wat met 59 rekenvoorbeelden ondersteund wordt. Ten slotte krijgt de lezer nog 60 zeer bruikbare tips uit de praktijk voorgeschoteld.

Boek en online cursus Race Car Handling Optimization zijn een verdere ontwikkeling van de Duitstalige versie van dit boek, geschreven door Ton Serné (o.a Fontys Minor Motorsport Engineering) en Prof. Dr. Ralph Pütz (Hochschule Landshut, Bayern).

De toehoorders van de online cursus krijgen in de 12 uur durende cursus aanzienlijk meer illustraties aangeboden.


2022-Boek-Cover

Quotes:
Bas Koeten (Bas Koeten Racing):
"Wij hebben ons altijd ten doel gesteld jonge, veelbelovende engineers een kans te geven. Dit boek draagt, naast de praktische ervaring in ons team, aanzienlijk bij aan de vergroting van hun kennis. Ik ben daarom dan ook heel blij dat ik het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen, ik beschouw het als een erkenning voor ons werk."

Ton Serné (auteur):
"Met dit boek hoop ik twee doelen te bereiken. Ten eerste jonge engineers op weg te helpen met praktische en tegelijk voldoende theoretische kennis van zaken. En ten tweede dat er een goede mix ontstaat van de kennis over de dynamica van de auto en het gebruik van computers. Het een kan niet zonder het ander, en ons boek probeert daar een bijdrage aan te leveren." aldus Ton Serné.

Chanel Biesheuvel (TAC Academy):
"Met deze Engelstalige, 12 uur durende online cursus, welke gericht is op technici en studenten op HBO / Bachelor en eerstejaars Masters niveau, kunnen we ons nu ook verder internationaal gaan ontwikkelen. En dit is nog maar het begin, ons aanbod van online cursussen zal snel toenemen."

Voor info betreffende de inhoud van het boek 'Race Car Handling Optimization':
www.handlingracingcars.com tab 'book'

Bestelinformatie voor het boek:
ISBN 978-3-658-35199-1 (hardcover)
ISBN 978-3-658-35202-8 (softcover)
Auteurs: Prof. Dr.-Ing. Ralph Pütz en Ing. Ton Serné.

Bestelgegevens online cursus 'Race Car Handling Optimization':
TAC Academy www.tacacademy-online.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet