Formula E

Formule E: Zeven fabrikanten confirmeren zich aan Gen 3.

De FIA bevestigde vanmorgen dat zeven fabrikanten zich aan de nieuwe Gen3. auto van het Formule E kampioenschap bevestigd hebben. Gedurende de Monaco E-Prix tijdens het weekend van 28-30 april zal de auto officieel voorgesteld worden

2022 Porsche
In tegenstelling tot Audi en Mercedes blijft Porsche gewoon in het kampioenschap aanwezig.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: FIA FE/Porsche

Zeven fabrikanten confirmeren zich aan Gen 3.
De volgende zeven fabrikanten hebben officieel bevestigd dat ze aan het nieuwe tijdperk met de Gen3 auto zullen gaan deelnemen.

DS Automobiles (Frankrijk), Jaguar (UK) Mahindra Racing (India), Maserati (Italië), NIO (GB en China), Nissan(Japan) en Porsche (Duitsland). In tegenstelling tot Audi en Mercedes blijft Porsche tegen alle speculaties in loyaal aan het kampioenschap.

De kenmerkende details van de Gen 3 auto zijn:
's Werelds meest efficiënte wedstrijdauto. Tenminste 40 procent van de energie die tijdens een race gebruikt wordt, wordt geproduceerd door regeneratief remmen. Tevens is het de eerste formule-auto die zowel van voren als van achteren van een aandrijflijn voorzien is. Voor beschikt men over 250 kW en achter over 350 kW. Hierdoor wordt het regeneratieve vermogen verdubbeld tot een een totaal van ongeveer 600 kW. Tevens is het de eerste formule-auto die achter niet over hydraulische remmen beschikt vanwege de toevoeging van de voorste aandrijflijn en regeneratief vermogen.

De Gen3. auto beschikt over een elektromotor tot 350 kW (470 pk) en een topsnelheid van 320 km met een vermogen gewichtsverhouding die tweemaal zo efficiënt is als een equivalente verbrandingsmotor van 470 pk(ICE).

2022 Maserati

FIA President Mohammed Ben Sulayem:
"Wij zijn erg verheugd om de toewijding van 's werelds toonaangevende fabrikanten voor het Gen3. tijdperk van het ABB FIA Wereldkampioenschap te kunnen bevestigen en wij kijken er naar uit om ze tegen elkaar te zien strijden. Als proeftuin voor de toekomstige mobiltieit is de Formule E altijd op het snijvlak van de technologie geweest, zoals de Gen3. eenzitter illustreert. In het opwindende verhaal van de serie zijn we ervan overtuigd dat het komende tijdperk een spannend hoofdstuk zal markeren."

Jamie Reigle CEO Formula E
" Wij zijn erg verheugd om veel van 's werelds meest innovatieve en competitieve fabrikanten in het Gen3. tijdperk van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap te mogen verwelkomen. De Gen3. raceauto zal het iconische racen in het stadscentrum van de Formule E naar een nieuw niveau tillen, meer intense actie en drama op het circuit creëren en tegelijkertijd een sprong voorwaarts maken op het gebied van de elektrische mobiliteit.

De Gen3. raceauto zal de norm bepalen voor prestaties, efficiëntie en duurzaamheid. Tevens zal het concept verder dienen als tastbaar bewijs van innovatieve ontwikkelingen in de elektrische voertuigen binnen het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet