VLN

VLN: Grandioos teamresultaat voor Black Falcon bij NLS seizoensopener. Podium voor Harkema/Müller

Het team van Black Falcon heeft bij de start van de Nürburgring Endurance Series in de nieuwe Porsche Endurance Trophy (PETN) met drie Porsche 992's H GT3 Cup een schitterend debuut gevierd. Het team behaalde in de tweedelige CUP2-klasse (Porsche 992 GT3 merkencup) de tweede plek in het PRO-klassement en een dubbelzege in het PRO/AM klassement. Bovendien behaalde het team uit Meuspath eveneens een klasse-overwinning bij de Nordschleife premiere van de Porsche Cayman GT4 RS Clubsport een klasse-overwinning in de SP10(GT4 klasse).


2022 Paul Harkema
De combinatie Harkema/Müller op weg naar een tweede plek in ht PETN PRO Klassement.

Aangeleverd bericht
Foto's PR

Tweede Plek voor Black Falcon Team IDENTICA met Harkema/Müller in PRO Klassement PETN
Het Black Falcon Team IDENTICA beleefde bij de NLS-seizoensopener. Paul Harkema en Tobias Müller lieten met hun IDENTICA Porsche 992 GT3 Cup tijdens de ochtendtraining in de sterk bezette Cup2 klasse de tweede snelste tijd noteren. In de wedstrijd wist de IDENTICA Porsche deze sterke prestatie voort te zetten en reed tijdens de openingsstint de eerste kilometers aan de leiding. Tijdens de eerste pitstopfase verloor het team door een ongelukkige CODE 60 meer dan een halve minuut en most vanaf dat moment voor de dagzege meer risico nemen. Vanwege contact met een andere deelnemer moest de #102 korte tijd later voor de nodige reparaties naar binnen waardoor Harkema/Müller naar de achtste plek terugzakten. Het team leverde vervolgens zwaar vuurwerk af en beïndigde na 28 ronden de wedstrijd als tweede in de klasse.

22-03-28-16
Klasseoverwinning voor Kaya/Piana/Stursberg.

Dubbeloverwinning voor Black Falcon in het CUP2 ProAM klassement
In het ProAm klassement van de PETN-CUP2 klasse was het team van Black Falcon in de seizoensopener onverslaanbaar. De Porsche 992 GT3 Cup met het startnummer#104 van de combinatie Mustafa Mehmet Kaya, Gabriele Piana en Mike Stursberg behaalde met een bijna perfecte kwalificatieronde de eerste pole van het jaar in de CUP2 klasse. In de wedstrijd legde EAE en FUCHS gesponsorde 992 een ander statement af door in zijn klasse de snelste ronde te laten noteren. Noah Nagelsdiek, Peter Ludwig en Maik Rosenberg deelden met startnummer #103 de zusterauto. Het trio reed een foutloze wedstrijd en voerde lange tijd het CUP2 klassement aan. In de allerlaatste ronde was er op de Döttinger Höhe een krachtmeting voor de dagzege. De twee Black Falcon 992 GT3 Cups vochten een slipstreamduel uit dat door de #104 van Kaya, Piana en Stursberg gewonnen werd. Op de finish bedroeg het verschil 6/10e van een seconde.

2022 161 GT4 Premiere-overwinning in de SP 10 klasse voor de Porsche Cayman GT4 RS.

Klasse-overwinning voor BLACK FALCON TEAM TEXTAR bij GT4 RS Premiere
De gloednieuwe Porsche Cayman GT4 RS Clubsport vierde in handen van Carsten Palluth, Marco Müller en Tobias Wahl een perfecte premiere. Het trio begon vanaf een derde startplek in de SP10 klasse aan de wedstrijd die gedurende de vier uur durende wedstrijd foutloos verliep. Dankzij constante snelle rondetijden werkte de #164 zich ronde na ronde naar voren en kwam in het laatste in zijn klasse aan de leiding. Bij het passeren van het zwart/wit geblokt had het team zijn voorsprong verder opgebouwd en beëindigde de wedstrijd als winnaar in de klasse.

Timo Frings van Motorsport BLACK FALCON
"Een heel bewogen weekend voor ons. Met ons speerpunt de IDENTICA Porsche hebben we enerzijds de dagwinst gemist anderzijds hebben we een ongelofelijke inhaalwedstrijd gereden en nu weten wij in deze sterk bezette klasse op eigen kracht kunnen winnen. Natuurlijk zijn wij heel blij met de dubbele overwinning in het ProAm-klassement. Een perfecte start van het seizoen. Ben erg verheugd dat beide auto's tot het einde voor de overwinning gestreden hebben en dat beide coureurs in staat zijn om te winnen. De seizoenstart werd begonnen met een klassezege in de sterk bezette SP10 klasse. Dit hadden wij van tevoren niet verwacht en wij zijn erg trots op deze sterke prestatie. Veel dank aan het gehele team, de rijders en partners voor de succesvolle start van het seizoen. En natuurlijk niet te vergeten de terugkeer van de fans op de baan. Na twee jaar zonder toeschouwers zorgden de fans meteen voor een geweldige sfeer die we zolang hebben moeten missen. Wij kijken nu al uit naar de tweede wedstrijd over twee weken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet