Formula 4

Sebastian Gravlund begint met MP Motorsport aan Spaans F4

mp-gravlund-f4

De jonge Deen Sebastian Gravlund begint met MP Motorsport aan zijn eerste volledige seizoen in de autosport. De 16-jarige coureur gaat met het Nederlandse team ten aanval in het Spaanse Formule 4-kampioenschap.

Tekst en foto: PR

Gravlund wordt gesteund door Team Denmark en maakte in september 2021 zijn autosportdebuut. Halverwege het seizoen stapte hij toen van de karts over naar het Deense Formule 4-kampioenschap, waar hij zich meteen liet gelden met drie podiumplaatsen en acht puntenscores in de negen resterende races. De jonge Deen is nu klaar voor zijn eerste volledige seizoen in de Formule 4 en verschijnt daarvoor aan de start in het zeer competitieve Spaanse kampioenschap.

"Ik ben blij dat ik voor MP mag uitkomen in het Spaanse Formule 4-kampioenschap", aldus Gravlund. "Al jaren zijn ze het te kloppen team, ze weten echt hoe het is om te winnen in de Formule 4. Ik kan me geen betere basis bedenken voor een succesvol eerste jaar in de monoposto's. Ik kijk ernaar uit om de baan op te gaan!"

"Bij MP heten we Sebastian van harte welkom in ons Formule 4-team", aldus de teammanager van MP Motorsport, Sander Dorsman. "Met een serie uitstekende resultaten in het Deense kampioenschap heeft Seb een mooie start gemaakt met zijn autosportcarrière. Die ervaring zal hem een voorsprong geven als hij bij ons in het Spaanse F4-kampioenschap aan de slag gaat met zijn eerste volledige seizoen in de eenzitters. Ik ben ervan overtuigd dat hij goed zal presteren."

Voordat hij de sprong naar de autosport waagde, reed Gravlund als cadet in zijn nationale kartkampioenschap, om in 2017 de overstap te maken naar de internationale kartwereld: eerst op 60 Mini-niveau, in 2018 in de OK Juniors. De laatste drie seizoenen reed Gravlund op OK-niveau. Daarin nam hij deel aan de Euro Series en Super Master Series van WSK en daarnaast het EK en WK van de CIK-FIA.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet