ESports

Esports: Ferrari domineert op de virtuele Norisring. Kevin Siggy overtuigend aan de leiding in DTM Esports championship Powered by Mediamarkt

Afgelopen week domineerde het legendarische sportwagenmerk op de virtuele Norisring tijdens de tweede ronde van het DTM Esports championship Powered by Mediamarkt. Een zesvoudige overwinning in de Sprint-wedstrijd en een viervoudige in de hoofdrace. Man van de dag was de Sloveen Kevin Siggy uitkomend voor Team Redine, die na een tweede plek in de Sprintwedstrijd met grote voorsprong de 60 Minuten durende hoofdrace won. Titelverdediger Moritz Löhner (BMW/Dörr Esports) beleefde een teleurstellende thuiswedstrijd. Met een tweede seizoenszege wist Kevin Siggy zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap te vergroten en beschikt over 53 punten voorsprong op de Italiaan Alessandro Ottaviani (RG8 Esports) en Gianmarco Fiduci (Team Fordzilla 106). Daarmee maakt Siggy aan het eind van het seizoen een grote kans om als één van de beste vijf kandidaten een vol seizoen in de 2023 DTM Trophy te winnen.

2022 Norisring 2

Tekst Willem J. Staat
Foto's: DTM

Ferrari domineert op de virtuele Norisring. Kevin Siggy overtuigend aan de leiding in DTM Esports championship Powered by Mediamarkt
Op het 2,3 km lange stratencircuit van Neurenberg waar Maxmilian Götz vorig jaar de grote finale in het echte DTM kampioenschap won, leverde de simracing op het DTM platform twee spannende races op waarbij contact met andere voertuigen en de muren niet geschuwd werd. Götz die in Neder Franken woont, was enthousiast over de virtuele Norisring en was onder de indruk van de prestaties van zijn eSports collega's. De 36-jarige Götz die gedurende het weekend van 29 april t/m 1 mei in Portimao zijn titelverdedigscampagna zal starten: "Trainen en racen op de simulator maakt ook deel uit van mijn voorbereiding op het seizoen.

Bij de tweede wedstrijd, gelicenseerd door DTM Partner RaceRoom, twee weken geleden op het virtuele Imola was er aan het "Steigerende Paard" en Kevin Siggy geen ontkomen aan.

2022 Norisring 1

Met zijn roodzwarte Ferrari verzekerde Siggy zich in beide kwalificatiesessies van de pole en verzamelde waardevolle punten. Ook ging Siggy perfect van start in de 15 minuten durende Sprintwedstrijd en nam steeds meer afstand van zijn achtervolgers. Kort voor het einde raakte hij bij de Schöller S de muur en viel naar de vierde plek terug. Uiteindelijk wist hij zich toch weer naar P2 te vechten maar de overwinning ging naar zijn Zweedse merkgenoot Christopher Högfeldt (R8 G Esports) gevolgd door Fiduci, Ottaviani, Adam Princzess (HON/Arnage Competition) en David Nagy (HON/M1RA Esports) completeerden de zesvoudige Ferrari-overwinning. Florian Hasse (BMW/Dörr Esports) was de beste Duitse vertegenwoordiger.

In de lange-afstandswedstrijd liet Kevin Siggy niets aan het toeval over en voltooide rustig zijn ronden. Hij eindigde met een voorsprong van 12 seconden op Ottaviani en Feduci. Ondanks de superioriteit van de Sloveen was de wedstrijd allesbehalve saai. Ottavinani en Feduci vochten een pakkend maar eerlijk duel uit met talloze positiewisselingen die over de gehele duur van de wedstrijd he bekijken meer dan waard waren. Princzess completeerde de viervoudige Ferrari-zege. Met een vijfde plek was Hasse opnieuw de beste Duitse afgevaardigde. Net als in de Sprintwedstrijd werd de superiorteit van Ferrai andermaal onderstreept. In de Top 10 maar liefst acht auto's.

2022 Norisring 3


Moritz Löhner leverde het gevecht van de dag. In het gevecht om P12 leverde Löhner het ene na het andere gevecht. Maar slaagde er niet in om de BMW van zijn landgenoot Marc Gassner (MRS Esports) te passeren. Tenslotte dook Löhner diep in zijn trukendoos en ging bij het naderen van de Grundig-Kehre naar buiten en ging vervolgens met een adembenemende move naar binnen. Löhner was met zijn BMW op Imola met een tweede plek en een overwinning uitstekend gestart maar bevond zich, zoals gevreesd, op de Norisring op verloren bodem. Hij kwam niet verder dan P12 en P17.

Löhner: "Op deze baan is de BMW niet zo sterk en ik kon geen goede Performance afleveren. Bovendien werd ik bij de eerste start geraakt en ik ging in de rondte en tijdens de tweede wedstrijd heb ik een fout gemaakt. Ik kon wat posities goed maken maar onvoldoende voor een P10 klassering." Löhner vocht met de grootste inzet en volgens de gegevensregistratie ging zijn hartslag zelfs boven de 130. In de tussenstand van het kampioenschap zakte Löhner maar liefst van P2 naar P5 terug en verloor 90 punten.

2022 Norsring 4


Kevin Siggy reageerde behoorlijk ontspannen op zijn start/finish-overwinning en nam het contact met de muur kalm op. "Deze fout gebeurde slechts tweemaal in 500 ronden. De Ferrari was op de Norisring de sterkste auto maar op de volgende banen kan dit weer totaal anders zijn." stelt hij. Qua set-up liet hij zich niet in de kaart kijken. Voor zijn snelste ronde van 49,989 seconden kreeg hij de Fast Lap Award van MediaMarkt toegekend.
De derde wedstrijd van het zes ronden tellende kampioenschap vindt op 7 april om 19.15u op de diverse mediakanalen plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet