NASCAR

NASCAR: Zware straf voor RFK Racing

De NASCAR-organisatie heeft vanochtend Amerikaans tijd, een zware straf uitgedeeld aan de Nr 6 inschrijving van het RFK Team. Het team moest in de tussenstand bij zowel de rijders als de teams 100 punten inleveren. Dit gaat voor het team zeker consequenties hebben in de playoffs.

2022 Kes

Tekst: Willem J. Staat
Foto: NASCAR

Zware straf voor RFK Racing
De uitgedeelde straf wordt in de paragrafen 14.1 en 14.5 van het wedstrijdreglement omschreven en hebben betrekking op een enkel geleverd onderdeel. Crewchief Matt McCall werd voor de volgende vier wedstrijden geschorst. Mocht Brad Keselowski zich voor de playoffs kwalificeren dan moet hij direct tien punten inleveren. Afgelopen zondag werd Keselowski voorafgaande aan de wedstrijd in Atlanta naar de staart van het veld terugverwezen voor niet goedgekeurde aanpassingen. Tijdens een demontage-inspectie vandaag werden in het NASCAR R&D Center in Concord de nodige overtredingen ontdekt.

In de tussenstand van het kampioenschap zakt Keselowski van P16 naar P35. M.a.w achter elke fulltime coureur in het kampioenschap. In januari van dit jaar werd er een strengere straffenstructuur aangekondigd met een systeem dat drie niveau's kent. Van L1 tot L3.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet