ESports

Esports: R2 Esports Racing League op RFactor 2 gaat naar Team Redline

De tweede wedstrijd van de R2 Esports Racing League op de rFactor2 ging de overwinning naar Team Redline. De tweede wedstrijd vond afgelopen woensdag op het virtuele CM.com Circuit van Zandvoort plaats.

2022 CM  2

Tekst: Willem J.Staat
Foto's: VCO

R2 Esports Racing League op RFactor 2 gaat naar Team Redline
Bij de opening van de Spring Cup van de Esports Racing League door VCO wist team Redline op het virtuele CM.com Circuit van Zandvoort te herstellen. Kevin Siggy, Jeffrey Rietveld en Enzo Bonito wonnen in de finale van het Burst Esport Formula Pro-voertuig op het rFactor2 Sim platform. Voor het eerst slaagde een crew erin om de beide slotwedstrijden met 2-0 te winnen waardoor een slotwedstrijd vermeden kon worden. In totaal waren er 25 Teams aan de start.

Op Zandvoort werd met drie heats begonnen en een second Chance-wedstrijd waarin 14 kwartfinalisten bepaald werden. De teams van Redline, Burst Esports, R8G Esports, Veloce Esports en B+S Competition haalden de halve finales. Voor de vier overgebleven concurrenten was Redline te sterk en zij kwalificeerden zich duidelijk voor de finalewedstrijden. De derde wedstrijd van de ERL Spring Cup vindt op 6 april a.s.plaats.Dan wordt weer van het iRacing platform gebruik gemaakt.

2022 CM 3

Kevin Siggy (Team Redline): De finale was overeenkomstig onze verwachtingen. Vooraf hadden wij gepland dat ik Jeffrey Rietveld voorbij zou laten omdat wij overlegd hadden wat wij moesten doen om de kopposities te behouden. Teamwork. Alles wat je nodig hebt om te winnen. Voor de tweede wedstrijd wisten wij niet wat er ging gebeuren. Wij hadden alleen afgesproken dat ik een goede start moest maken om te winnen. Aan het slot slaagden wij daarin. Enzo wist de leiding te behouden.Hij stond een beetje onder druk maar heeft een superjob verricht. Het was een goede tweede wedstrijd."

2022 CM 5


Jeffrey Rietveld (Team Redline): Voor de finale hadden wij het plan om Kevin achter mij in de DRS te houden waardoor het team van Burst niet in de aanval kon gaan. Ik denk dit heeft goed gewerkt want ik had praktisch een muur achter mij. Ik denk dat wij over en sterke line-up beschikken. Voor de finale wisten wij dat het met de omgekeerde startgrid niet gemakkelijk zou worden. Enzo moest bij de start direct P1 innemen en dit heeft gefunctioneerd. Toen Enzo de leiding innam had ik het volstre vertrouwen dat hij daar kon blijven. Je moet je teamgenoot kunnen vertrouwen en bij ons is er NUL ego en ik denk dat dit ons bijzonder helpt."

2022 CM 1

Enzo Bonito: "Hier valt niets te verbergen. De laatste keer was hetzelfde hoewel ik nu wat over meer voorbereiding beschikte. Maar wat moet ik zeggen: "We hebben een fantastisch team. Daarom hebben wij ook gewonnen. Misschien waren de mannen achter mij wat sneller maar het is hier moeilijk inhalen. Zuiver rijden en geen fouten maken. Volledig gecondentreerd zijn en je eigen tempo behouden om de job te voltooien. Weer een podium erbij en daar gingen wij voor."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet