VLN

VLN: Premierekoorts bij de seizoensopener van de NLS

A.s zaterdag begint de NLS met de 67e ADAC Westfalenfahrt in de Groene Hel het 46e seizoen. Het Nordschleifekampioenschap heeft niets van haar aantrekkingskracht verloren. Tegelijkertijd heerst er premierekoorts. Een nieuwe rij GT3-teams meldt zich aan om in de Groene Hel te schijnen. En met de Porsche Endurance Trophy Nürburgring staat er weer een nieuwe merkencup aan de start. Een blik op de inschrijflijst belooft dat het een spectaculaire seizoensopener gaat worden. Traditioneel gaat het startlicht om 12.00U op groen.

2022 Start
Eindelijk opent het VLN-seizoen zaterdag onder normale omstandigheden.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VLN

Premierekoorts bij de seizoensopener van de NLS
In het eerste seizoensgedeelte staan traditioneel de GT3-auto's veelvoudig in de schijnwerpers. Ze dicteren van wat er aan de kop van het veld gebeurt, een geweldige soundspektakel dat bij de fans op de tribunes en op de Nordschleife voor kippevel gaat zorgen. De NLS is met deze auto's en prominente coureurs om van te smullen.

Het team van ProSport zet voor het gehele seizoen een Aston Martin Vantage GT3 in die door onze zuiderburen Maxime Dumarey, Jean Glorieux en Nico Verdonck bemand wordt. Het team van Schnitzelalm zorgt eveneens voor een premiere door voor de eerste maal een AMG Mercedes GT3 in te zetten. "Zoals bekend zijn wij er net zo op gebrand als fritesvet. En wij zijn er megatrots op om in de koningsklasse van start te kunnen gaan. Met Kenneth Heyer hebben wij een zeer ervaren rijder aan het stuur met wie men ook nog plezier kan hebben. Marek Böckman en Johannes Stengel completeren de competitieve line-up. Wij verheugen ons erop dat de fans weer in de paddock welkom zijn." aldus teammanager Thomas Angerer.

Hubert Haupt, Lucas Auer en Philipp Ellis van het Haupt Racing Team Bilstein en Luca Stolz, Raffaele Marciello, Manuel Mezger rijden eveneens met de ster op de motorkap voor dit team.


2022 Brunnchen Veel publiek op de been afgelopen weekend.En het was nog maar een testdag.

Team Scherer Sport Team Phoenix brengt in 2022 een Audi R8 LMS GT3 evo II aan de start. De nieuwe homologatie maakt de auto nog aerodynamischer. De auto wordt bestuurd door de Nordschleife specialisten Frank Stippler en Vincent Kolb. En als klap op de vuurpijl zet BMW haar nieuwe BMW M4 GT3 vlaggenschip in. En dit met een complete armada. Schubert Motorsport vertrouwt op de diensten van Alexander Sims, Jesse Krohn en Niklas Krütten terwijl het team van Walkenhorst maar liefst twee gloednieuwe BMW's heeft ingeschreven. De auto's worden bemand door Jörg Müller, Mario von Bohlen, Ben Tuck en de combinatie Christian Krognes/Andy Soucek/Sami-Matti Trogen.En ook het BMW Junior Team mag met Daniel Harper, Max Hesse en Neil Verhaagen niet ontbreken.

En ook Porsche mag bij de GT3 gelederen niet ontbreken. De combinaties Lars Kern/Martin Ragginger en Patrick Pilt/Marco Seefried komen voor het team van Falken Motorsport elk met een Porsche 911 GT3 R uit. Het team van Manthey zorgt met de "Grello" voor extra kleur. Het gerenommeerde team heeft een Porsche 911 GT3 R voor de combinatie Michael Christensen/Frederic Makowiecki en Laurens Vanthoor ingeschreven. Axil Jefferies en Michele di Martino zorgen bij het team van Konrad Motorsport met de Lamborghini Huracan GT3 voor een extra voetnoot.

2022 Adrenalin
Het team van Adrenalin hoopt op weer een titel.

Sterk bezet deelnemersveld in Cup2
Bij de organisatie van de nieuwe Porsche Endurance Trophy Nürburgring heerst plankenkoorts. De nieuwe Cup is onderverdeeld in twee klasses. In de Cup2 klasse komt alleen de nieuwe generatie Porsche 911 GT3 Cup aan de start. De vorige Cayman GT4 Trophy vormt eveneens een onderdeel van de Porsche Endurance Trophy, de Cup 3 klasse.

Julia Klee manager van de Porsche Endurance Trophy Nürburgring: "Wij zijn overweldigd door de reacties op de PETN klasse en kijken uit naar ongeveer 30 starters verdeeld over 19 verschillende teams die tegen elkaar zullen strijden. Een veelbelovend 2022 seizoen ligt voor ons."

Het team van Kkrämer Racing concentreert zich volledig op de nieuwe merkencup. In Cup2 vormen Karsten Krämer, Christopher Brück en Moritz Kranz een combinatie. Zij kunnen sterke concurrentie verwachten van de combinatie Tim Scheerbarth/Ralf Schall/Daniel Blickle in de Porsche van Avia W&S Motorsport en Sebastian Asch/Nico Otto/Ben Bünnagel van FK Performance.

Laurin Heinrich maakt vanuit de DNLS de overstap naar d NLS. De Kersverse Porsche Junior komt in de NLS in de AT klasse uit. Samen met Ayhancan Güven komt hij in een Porsch Cayman GT4 CS uit De auto is ingeschreven door het team van Four Motors Bioconcept Car. Bij het team van Adrenalin Motorsport gaan de kampioenen Philipp Leisen en Danny Brink ieder hun eigen weg. Leisen start samen met Jacob Erlbacher en Oliver Frisse met de #1 BMW 325i aan de start. Danny Brink heeft bij het team van FK Motorsport onderdak gevonden.Daar komt hij samen met Christian Konnerth en Ranko Mijatovic uit.

2022 Frikadelli
Frikadelli deed een stapje terug.

Komende zaterdag begint het 46e seizoen van de Nürburgring Langstrecken Serie(voorheen VLN). Tickets voor de tribunes kosten18 Euro (Parkeerplaats 10 Euro). De Tickets geven recht op een bezoek aan de paddock, pitlane en startgrid en de geliefde toeschouwersplekken Brünnchen en Pflanzgarten alsmede het ringwerk museum. Kaartjes zijn gewoon aan de kassa's te koop maar ook via https://to.vln.de/tickets22 Voor toeschouwers gelden de 2G regels.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet