Racing Shows

Racing shows: Autosport op de 32e Techno Classica

IMG 1923
De Alfa Romeo Tipo 33 was bepaald succesvoller dan de McLaren-Peugeot-Formule 1

Nog tot en met zondag aanstaande zijn de tentoonstellingshallen en buitenterreinen van de Messe Essen weer goed gevuld met oldtimers, youngtimers, klassiekers, race- en rallyauto's, automobilia en aanverwante zaken. Na twee jaar gedwongen pauze vindt dit jaar de 32e editie van de Techno Classica plaats, door de organisatie geafficheerd als de wereldtentoonstelling voor klassiekers. Speciale aandacht is er ondermeer voor het 75-jarig jubileum van Ferrari en voor speciale Zagato-ontwerpen op Aston Martin-basis. AUTOSPORT.NL keek op de "preview"-middag uitgebreid rond en richtte zich uiteraard vooral op auto's die iets met competitie van doen hebben. Wie nog naar Essen wil: de Techno Classica is tot en met 27 maart geopend, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. Een mondkapje is verplicht, toegang is volgens de 3G-regeling (genezen, gevaccineerd of getest). Nadere informatie is te vinden via www.siha.de, kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via www.technoclassica-tickets.de.

Tekst: René de Boer (vanuit Essen, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer

IMG 1861 2

De diverse Ford-clubs zorgden als altijd voor een flinke presentatie, waaronder deze GT.

IMG 1863

Van Australië tot Groot-Brittannië, van het eenmalige WK Toerwagens in 1987 tot aan de DTM vierde Ford successen met de Sierra Cosworth. De beide Klausen Ludwig en Niedzwiedz wonnen samen met Steve Soper - zoals op deze auto staat - de 24 Uur van de Nürburgring in 1987, maar daar reden ze met het startnummer 67. Met het nummer 7 reden Ludwig en Niedzwiedz ook een 24-uursrace, en wel in Spa, maar daar reden ze samen met Thierry Boutsen. Historisch klopt de bestickering van de tentoongestelde auto dus niet helemaal. Maar mooi is hij wel!

IMG 1864

Over dikke toerwagens gesproken: deze BMW 635 CSi mag er natuurijk ook zijn.

IMG 1866

Een van de 14 Ford GT GT3's die de Zwitserse firma Matech bouwde in het Duitse Mayen. De getoonde auto is een van de twee Fords van het team Fischer Racing uit Paderborn, die ermee deelnam aan het FIA EK GT3 en, onder de vlag van het Young Driver Team, in de ADAC GT Masters in 2011. Als rijders staan de namen van Jesse Krohn en Markus Palttala op de auto.

IMG 1868

Blijft prachtig: Maserati MC12.

IMG 1870 4

De merkencup met de Maserati Barchetta kwam in het kader van Italia à Zandvoort ook enkele malen in ons land in actie.

IMG 1873 2

In 1990 vond de eerste Porsche Carrera Cup plaats, ondermeer met deze auto van het team van Paul-Ernst Strähle. In vergelijking met de huidige 992 GT3 Cup ziet deze er wel heel braaf uit.

IMG 1880

Op de stand van schokdemperfabrikant Koni zagen we deze ex-Nigel Mansell-Lotus-Renault.

IMG 1881 2

Uit de DTM-tijd van medio jaren negentig: Mercedes-Benz C-Klasse, hier in de kleuren van Sonax en Tabac Original, destijds bestuurd door de bebrilde Jörg van Ommen.

IMG 1884 2

Het Duitse team Kissling Motorsport uit Schuld in de Eifel, een van de plaatsen die vorig jaar het zwaarst getroffen werd door de overstromingen in het Ahrdal, bouwde deze raceversie van de Opel Omega, die echter nooit in de DTM reed. De auto werd daarentegen wel ingezet op de Nordschleife.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet