Formula Regional European

Sami Meguetounif begint bij MP Motorsport aan eerste volledige seizoen Formula Regional European Championship by Alpine

meguetounif

De jonge Fransman Sami Meguetounif gaat bij MP Motorsport van start voor zijn eerste volledige seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA). De 17-jarige coureur uit Marseille neemt daarvoor plaats in een van de drie auto's van het Nederlandse team.


Tekst en foto: PR

Meguetounifs eerste complete FRECA-jaar volgt op vier veelbelovende deelnames aan het einde van 2021. In de wintermaanden testte de Franse debutant vervolgens uitgebreid met MP. Op Paul Ricard en Barcelona zette hij uitstekende tijden neer, waarna hij besloot om bij MP te tekenen voor het seizoen 2022.

"Ik ben heel blij dat ik voor mijn eerste complete FRECA-seizoen bij MP ga rijden", aldus Meguetounif. "Het Formula Regional European Championship by Alpine is een extreem competitief kampioenschap. De samenwerking met een team dat heeft bewezen te kunnen winnen in deze klasse, gaat me ongetwijfeld helpen om tijdens het seizoen snel progressie te boeken. De tests gingen heel goed – we waren vanaf het begin heel snel. Dat gaf me het vertrouwen dat het de juiste beslissing is om met MP in zee te gaan."

"Het is prachtig nieuws dat Sami deel gaat uitmaken van ons FRECA-team", aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "Sami is een fantastisch talent, vorig jaar heeft hij aan het eind van het seizoen al zijn pure snelheid laten zien. We hopen daar in het nieuwe seizoen op te kunnen voortbouwen. Sami zou best eens een van de verrassingen van 2022 kunnen worden."

Meguetounif betrad als de Franse OK Junior-kampioen van 2018 de internationale kartwereld op OK-niveau. In 2019 kwam hij vervolgens uitstekend voor de dag in de Euro Series en Super Master Series van WSK en het CIK-FIA World Championship. Nadat hij aan het eind van het jaar al drie races had gereden in het Franse F4-kampioenschap, volgde er een volledig seizoen in 2020. Daarin boekte hij een overwinning en behaalde hij acht podiumplaatsen, op weg naar de vierde plaats in het eindklassement. In 2021 was Meguetounif actief in de Duitse en Italiaanse F4 voordat hij de overstap maakte naar het FRECA.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet