Diversen

S5000: Drie verschillende winnaars op Phillip Island

De S5000 wedstrijden op het Australische Phillip Island leverden afgelopen weekend drie verschillende winnaars op. James Golding, Tim Macrow en Joey Mawson wisten ieder een wedstrijd op hun naam te schrijven.

2021 PI 1
James Golding en Tim Macrow wonnen de eerste twee wedstrijden op Phillip Island

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ARG/S5000/PR

Drie verschillende winnaars op Phillip Island
De eerste twee wedstrijden afgelopen weekend kwamen op naam van James Golding en Tim Macrow. Golding won de eerste 15 ronden tellende wedstrijd vanaf pole en behaalde zijn eerste seizoensoverwinning terwijl Joey Mawson als tweede wist te eindigen. Golding was dit seizoen de vierde verschillende winnaar en voor Valvoline Team GRM betekende het de eerste seizoenszege. In de vrij nieuwe S5000-categorie heeft Golding nu het meeste aantal overwinningen. Zeven in totaal.

In de tweede wedstrijd gingen Blake Purdie en Zane Goddard vanaf de eerste startrij van start maar werden al in de eerste bocht door Tim Macrow verslagen. Vervolgens vormde zich achter Macrow een treintje van vier auto's bestaande uit Purdie, Goddard en Cooper Webster die Macrow evenals in Tasmanië enkele weken geleden flink onder druk wist te zetten. Zowel Purdie als Goddard kenden de nodige problemen.

Purdie schoot even met hoge snelheid van de baan maar kwam alsnog weer terug en wist nog als zevende te eindigen. Achter winnaar Macrow volgden Joey Mawson(Alabar Team BRM) en Cooper Webster voor het team van Versa Motorsport.

De derde wedstrijd was de meest spectaculaire en eindigde net zoals Indycar afgelopen zondag in een thriller. Hier vochten Joey Mawson en James Golding een fantastisch duel uit waarbij Mawson in de eerste High Speed bocht aan zijn opponent voorbij ging. Blake Purdie en Zane Goddard maakten helaas contact waarvan Versa Motorsport-coureur Shea Davis het onschuldige slachtoffer werd. Een safetycar procedure was noodzakelijk om de beschadigde voertuigen te bergen

2022 PI 2
Een prachtige finish zoals we ze zo graag zien. Mawson verslaat Golding in de finale.

Na de herstart nam Mawson opnieuw de leiding maar kreeg eenmaal de zwarte vlag wegens onsportief gedrag toebedeeld. Mawson trachtte eigenlijk een mogelijke "aerotow" van Golding te doorbreken maar slaagde daar niet geheel in. Tim Macrow eindigde als vierde en behoudt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Achter hem volgen Joey Mawson, James Golding en Cooper Webster. Over drie weken komt de S5000-categorie in het bijprogramma van de F1 in Albert Park in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet