Porsche Cups

Jaap van Lagen dankzij trouwe sponsors terug in Porsche Supercup

van-lagen-actie


Jaap van Lagen werkte maandenlang in stilte aan een terugkeer in de Porsche Supercup. Ruim voor de seizoenstart op 24 april staat het sein op groen. Jaap racet in 2022 het complete seizoen bij het Franse topteam Martinet by Alméras. "Het racen voor volle tribunes tijdens de Dutch Grand Prix van vorig jaar gaf me de doorslag."

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Op Zandvoort voegde de routinier uit Ede zich vorig jaar éénmalig bij de Supercup, de Champion League voor Porsche coureurs dat rijdt tijdens Formule 1-weekends. Met een indrukwekkende inhaalrace van p12 naar p8 liet Jaap zien nog altijd competitief te zijn. De keiharde competitie en de vele autosportfans in de duinen tijdens de Dutch Grand Prix inspireerden hem om voor zijn kansen te gaan.

"Ik ben hartstikke blij met de samenwerking met Martinet by Alméras. Het is één van de beste teams uit de Supercup", weet Jaap van Lagen uit eigen ervaring, want ook in seizoen 2019 racete hij al voor de formatie uit Montpellier. "Aan de voorbereiding zie je hoe professioneel het team werkt. We gaan dit seizoen op alle circuits testen met de beschikking over meerdere sets nieuwe banden."

Deze testdagen met vers rubber zijn cruciaal om competitief te kunnen zijn in de Porsche Supercup. Martinet by Alméras heeft de afgelopen seizoenen bewezen mee te kunnen doen om de podiumplekken. "Meedoen in de top 6 is mijn doel. Ik wil vooral constant scoren", vertelt de routinier, die de jonge Dorian Boccolacci als teamgenoot krijgt.

De Porsche Supercup 2022 telt 8 rondes. Jaap van Lagen kijkt met name uit naar de races op Spa-Francorchamps (28 augustus), Monaco (29 mei) en natuurlijk Zandvoort (4 september). "Spa blijft één van mijn favoriete circuits, Monaco wist ik al eens te winnen (in 2015 red.) en Zandvoort is natuurlijk een absoluut feestje."

De terugkeer van Jaap van Lagen in de Porsche Supercup wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal trouwe sponsoren. "Mijn Porsche is dit seizoen herkenbaar aan de kenmerkende gele kleur en logo's van Vink Kunststoffen."

Ook DIJ Digital, Maxsmobility, Redd Redevelopers, De Jong Verpakkingen, Polskamp, Oranjedak, Wedeflex, Joalpe, BaDani, Knutzon, Dam rijschool, MvdB groep, MEIJER tegels, Febo, Ciass Ede en Zantingh zijn zichtbaar tijdens de races van Jaap van Lagen. "Ik ben al deze bedrijven en ondernemers zeer dankbaar. Zonder hun steun was dit niet mogelijk geweest. Ik ga mijn uiterste best doen om dit seizoen voorin mee te doen."

Kalender Porsche Supercup 2022

22–24 april Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, Italië
27–29 mei Circuit de Monaco, Monaco
1–3 juli Silverstone Circuit, Groot-Brittannië
8–10 juli Red Bull Ring, Oostenrijk
22–24 juli Circuit Paul Ricard, Frankrijk
26–28 augustus Circuit de Spa-Francorchamps, België
2–4 september CM.com Circuit Zandvoort, Nederland
9–11 september Autodromo Nazionale Monza, Italië
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet