ESports

Esports: Alejandro Sanchez wint weer een Esports Porsche Supercup wedstrijd op Silverstone

Alejandro Sanchez heeft op het virtuele Silverstone de hoofdwedstrijd op zijn naam weten te schrijven. Eerder won hij al in 2020. Vanaf pole wist hij zijn eerste positie te verdedigen.

2022 Sanchez

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Porsche

Alejandro Sanchez wint weer een Esports Supercup wedstrijd op Silverstone
Uitkomend voor het SDK Gaming Team wist de Spanjaard tot aan het einde zijn eerste positie te verdedigen. Hij moest Charlie Collins kort (VRS) laten passeren maar wist zijn eerste plek in de slotfase weer terug te veroveren. Op 5.891 km lange circuit won Sebastian Job de sprintwedstrijd. De Red Bull Esports-rijder wist Maximilian Benecke (Team Redline) naar de tweede plek terug te verwijzen.

Voor Sebastian Job de Sprintwedstrijd was eigenlijk een deja vu van het vorige PESC-event in Sao Paulo. De Brit had zich weer als snelste weten te kwalificeren. Met Maximilian Benecke aan zijn bumper gekleefd startte hij voor de zeven ronden durende sprintwedstrijd vanaf pole. De kampioen van 2020 moest echter met een tweede plek genoegen nemen. Daarachter volgde Brenneckes Portugese teammaat Diogo C. Pinto, Zac Campbell (VRS), Dayne Warren (AUS/Coanda), Graham Carroll (Red Bull Racing Esports) uit Schotland en Charlie Collins.


2022 Sanchez Collins

De achtste plek betekende dat Alejandro Sanchez voor de 14 ronden tellende hoofdwedstrijd vanaf pole mocht vertrekken. In de derde ronde moest hij Collins laten passeren. Dit duurde echter niet lang. Tot aan de tiende ronde mocht de Britse simracer van zijn leidende positie genieten. Met een clevere move werd hij door Sanchez gepasseerd en ging met een voorsprong van 0.284 secs. als eerste over de streep. Daarachter volgden Campbell, Pinto, Benecke en Job.

Voor Sanchez was het genoeg om zijn leidende positie in de tussenstand van het Porsche Tag Heuer Esports kampioenschap te verdedigen. Na vier wedstrijden van de tien leidt hij het kampioenschap met 218 punten. Zac Campbell bezet met 198 punten de tweede plek gevolgd door Kevin Ellis Jr. met 168 punten.

2022 Campbell

17-jarige gastrijder maakt indruk in de All Stars wedstrijd
Jaroslav Hardier behaalde op Silverstone in de eerste van de twee All Star wedstrijden de overwinning. Met een gedurfde manoeuvre aan het stuur van een 313 KW/425 pk sterke Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport scheerde de Tsjechische contentmaker langs Tyson "Quirkitized" Meier, Emily "Emree" Jones en gastrijder Casey Kirwan die uiteindelijk vanwege teveel overtredingen gediskwalificeerd werd.

Voor de tweede wedstrijd in "The Home of British Motorsports" mocht Kirwan vanaf een vierde startplek vertrekken. In de vijfde van de dertien ronden tellende wedstrijd nam de US Youngster de leiding en wist zijn leidende positie tot aan de finishvlag tegen "Quirkitized" te verdedigen. Daarachter volgdenXabier "Heikki360ES" Sanchez, Dan "Suzuki" Sosulski en Matt Malone.

Honzik, de winnaar van de eerste wedstrijd wist zich door het veld heen te ploegen en wist als vierde te eindigen. "Jardier" werd bestraft en eindigde als zevende. Regerend kampioen Emily Jones moest na een inhaaljacht helaas opgeven.De volgende wedstrijden vinden volgende week zaterdag op de virtuele Red Bull Ring plaats.

2022 Benecke

Commentaren:
Casey Kirwan winnaar All Star Hoofdwedstrijd
Ik had nog niet veel eerder met de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport gereden. Dus ik was op de een of andere manier helemaal vergeten dat de auto een ABS-remsysteem had, daarom reed ik tijdens de sprintrace andere coureurs aan tijdens het remmen. Daardoor werd ik gediskwalificeerd. Gelukkig kon ik voor de hoofdrace vanaf de tweede startrij vertrekken.Ik nam het weer op tegen de snelste coureurs, maar deze keer lag ik voor op hen. Over het algemeen was mijn eerste optreden in de serie erg leuk."

Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports): "Ik werd een beetje ongerust toen ik na de warming-up de tijden van de anderen zag. Maar ik slaagde erin om de pole te pakken en mijn tweede Sprintrace van het jaar te winnen. Ik had een geweldig gevecht met Maxmilian Benecke die erg snel was maar ik denk dat hij over meer "vleugel" beschikte dan mij. Dit maakt inhalen hier erg moeilijk en ik wist hem achter mij te houden."

Alejandro Sanchez (ESP/SDK Gaming): "Ik heb de afgelopen maanden heel veel pech gehad, dus hopelijk is deze fase nu voorbij. Ik draag mijn overwinning op aan mijn vader want in Spanje is het vandaag vaderdag. Hij heeft mijn simrace carrière ondersteund en daar ben ik hem erg dankbaar voor."

Charlie Collins (GB/VRS): "Tot nu toe was het seizoen best zwaar voor mij. Ik had geen duidelijke run. Want ik had een aantal crashes die ik vorig jaar wist te vermijden. Maar ik ben blij want uiteindelijk wist ik het team een resultaat te geven."

Zac Campbell (USA/Coanda): Voor mij is het een solide resultaat. Silverstone is één van mijn slechtste circuits dus ik ben blij om als derde te eindigen. Ik wou dat ik wat sneller was. Maar het lukte niet. Maar een goede dag voor het team. De uren die we hier ingestoken hebben werpen vruchten af. Ik kijk nu echt uit naar de volgende wedstrijd op de Red Bull Ring."

2022 Sprintrace

Resultaten
Silverstone, sprintrace
1. Sebastian Job (Red Bull Racing Esports)
2. Maximilian Benecke (D/Team Redline)
3. Diogo C. Pinto (P/Team Redline)
4. Zac Campbell (VS/VRS)
5. Dayne Warren (AUS/Coanda)

Silverstone, hoofdrace
1. Alejandro Sanchez (E/SDK Gaming)
2. Charlie Collins (GB/VRS)
3. Zac Campbell (VS/VRS)
4. Diogo C. Pinto (P/Team Redline)
5. Maximilian Benecke (D /Team Redline)

Puntenstand na 4 of 10 kampioenschapswedstrijden
1 Diogo C. Pinto (P/Team Redline), 218 punten
2 Zac Campbell (VS/VRS), 198 punten
3 Kevin Ellis Jr. (GB/Apex Racing Team) , 168 punten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet