Formula Regional European

Michael Belov en MP Motorsport slaan handen ineen voor seizoen in Formula Regional European Championship by Alpine

MP Belov-1

Michael Belov, een van de toonaangevende coureurs in het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA), heeft bij MP Motorsport getekend voor een nieuw seizoen in de klasse. Als bewezen winnaar in het kampioenschap kijkt Belov reikhalzend uit naar een succesvol seizoen 2022 met het Nederlandse team.

Tekst en foto's: PR

Belov gaat in zee met MP na een uitermate sterk FRECA-seizoen in 2021. Daarin begon hij pas in de vierde ronde van het kampioenschap. Hij verscheen daarin als wildcard aan de start, maar wist op Paul Ricard meteen twee keer het podium te bereiken. Twee ronden later werd Belov als winnaar gehuldigd op Spa-Francorchamps, waarna in Valencia een tweede zege en nog eens een tweede plaats volgden. In het eindklassement eindigde Belov hoger dan een hele reeks coureurs die aan het volledige seizoen deelnamen. Daarom mikt hij dit jaar op meer, zeker nu hij deel gaat uitmaken van de driekoppige FRECA-bezetting van MP.

MP Belov-3

"Ik ben blij dat ik bij MP heb getekend voor een volledig FRECA-seizoen in 2022", aldus Belov. "Ik ben het afgelopen jaar volop in gevecht geweest met de auto's van MP, en toen ik nog deelnam aan het Noord-Europees F4-kampioenschap, waren de MP-coureurs mijn belangrijkste rivalen. Nu ben ik zelf MP-coureur! Ik voeg natuurlijk graag meer overwinningen toe aan mijn zegereeks in het FRECA, en wie weet waar we aan het eind van het seizoen staan? Ik kijk in ieder geval reikhalzend uit naar de start van het seizoen."

"Het is geweldig nieuws dat Michael deel gaat uitmaken van ons FRECA-team in 2022", aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "We zijn erg onder de indruk van de vorm die hij vorig seizoen aan de dag heeft gelegd. Nu we een coureur van zijn kaliber aan boord hebben, mikken we zeker op meer overwinningen, net zoals die hij vorig jaar al pakte."

Belov begon zijn carrière in de formuleauto's in het Noord-Europese F4-kampioenschap in 2017. In 2018 pakte hij de tweede plaats in het kampioenschap met vijf overwinningen. Daarna zette hij een aanval in op zowel het Italiaanse als het Duitse F4-kampioenschap van 2019. Daarin werd hij respectievelijk vierde en achtste. In 2020 begon Belov in de Formule Renault Eurocup, voordat hij halverwege het seizoen als vervanger instapte in het FIA F3-kampioenschap. Belov verwachtte in 2021 aanvankelijk in de FIA F3 te blijven, maar stapte tijdens het seizoen over naar het FRECA. Daarin behaalde hij twee overwinningen, vijf podiumplaatsen, twee poles en vier snelste ronden, op weg naar de achtste plaats in het eindklassement.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet