ESports

Esports: Regerend kampioen Moritz Löhner meldt zich halverwege het seizoen terug

In de tussenstand van het ADAC GT Masters kampioenschap gaat de Zweed Christopher Högfeldt na zes wedstrijden aan de leiding. Drievoudig kampioen Moritz Löhner kon na het eSports event op de virtuele Nürburgring het hardste lachen. De Dörr Esports-coureur schoof in de tussenstand van het kampioenschap vanaf de 21e plek op naar de 7e.

2022 Start 1

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Regerend kampioen Moritz Löhner meldt zich halverwege het seizoen terug
In de Sprintwedstrijd behaalde Löhner vanaf pole een overtuigende overwinning. Zijn Dörr Esports-collega Florian Hasse eindigde 1.070 secs. als tweede gevolgd door Marko Pejic (Veloce Esports). Högfeldt startte als zevende en kwam als negende over de eindstreep.

Ook voor de hoofdwedstrijd startte Löhner na een sterke kwalificatieronde vanaf pole en behield met zijn McLaren gedurende de gehele wedstrijd de leiding. Veel drama aan het eind van de wedstrijd. Tien seconden voor het einde ging Löhner nogmaals over start/finish en zorgde daarmee voor een extra ronde. Veel deelnemers hadden met hun strategie daar niet op gerekend. Om brandstof te sparen werden veel deelnemers plotseling abrupt langzamer. Marko Pejic die zich op P3 bevond zag een goede klassering in rook opgaan en moest in de laatste ronde opgeven. Bence Bänki (Dörr Esports-Ascher Racing) en Kevin Siggy completeerden het podium.

Moritz Löhner: "Ik had nog overwogen om nog langzamer te worden maar het was gewoon niet mogelijk omdat er nog teveel secondes over waren. Ik was zelf nogal verrast dat de wedstrijd sneller was dan gedacht. De Nürburgring kwam de McLaren tegemoet en van deze kans heb ik gebruik gemaakt. Op het virtuele Zandvoort zal het er totaal anders uitzien."

2022 Race 2

Bänki heeft zijn zinnen nog steeds op het kampioenschap gezet en moest zijn brandstofplanning herzien. "Gelukkig had ik nog drie liter extra gepland. Voor één ronde heb ik twee liter nodig. Voor de rest ben ik heel blij met mijn prestatie. Ik heb mijn hoofddoel bereikt door op Högfeldt punten te behalen."  

2022 Race 1
Ondanks een negende en een tiende plek op de Nürburgring leidt Högfeldt in de tussenstand van het kampioenschap met 190 punten. Bänki kon met 165 punten op zijn conto flink inlopen. De derde plek wordt door de Williams Esports-rijder Jack Keithley ingenomen. Met de snelste wedstrijdronde incasseerde Löhner ook nog eens 250 Euro prijsgeld.
Over twee weken vindt de volgende wedstrijd van het ADAC Masters Esports Championship powered by EnBW mobility + kampioenschap op Zandvoort plaats.

2022 Race 2-2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet