IndyCar

Indycar: Scott McLaughlin snel tijdens privétest TMS. JR Hildebrand tekent bij Foyt voor de ovals

Er werd gisteren alleen nog door de Chevrolet-teams op de Texas Motor Speedway getest nadat de weersomstandigheden afgelopen dinsdag een streep door de rekening maakten. Alleen Team Penske en ECR waren nog achtergebleven.

Scott McLaughlin - Firestone Grand Prix of St  Petersburg Ref Image Without Watermark m51908
McLaughlin is een snelle leerling.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Scott McLaughlin snel tijdens privétest TMS. JR Hildebrand tekent bij Foyt voor de ovals
Slechts de teams van Penske en ECR bleven na afgelopen dinsdag nog achter op de Texas Motor Speedway. Scott McLaughlin lijkt in topvorm te zijn. De Penske-coureur was de snelste man op de baan en legde 155 ronden af. Scott McLaughlin: "Het was een behoorlijk solide dag. Even wennen aan het aerodynamische pakket met de extra downforce maakte het wel interessant."

McLaughlin reed vrijwel de gehele dag op de onderste rijstrook en maakte geen gebruik van de middelste rijstrook die op verzoek van NASCAR met PJ1-tractiecompound werd aangelegd. Zonder behulp van een "tow" behaalde Newgarden wel de hoogste topsnelheid. Will Power kwam na een crash niet meer in actie en Rinus VeeKay liet de vierde tijd registreren.
Hildebrand met Foyt Racing op de ovals

De ervaren JR Hildebrand komt dit seizoen met de No11 bij alle ovalwedstrijden in actie. Hildebrand heeft een schat aan ervaring op de ovals. JR Hildebrand: "Hoewel de resultaten er op papier niet zo geweldig uitzagen was ik best wel onder de indruk van wat we bereikt hebben. Hij zal bij het team van A.J. Foyt dienen als mentor van Kyle Kirkwood en Dalton Kellett blijven ondersteunen.
Het programma van JR Hildebrand omvat de Texas Motor Speedway, de Indy 500. De Iowa doubleheader en de laatste wedstrijd op de World Wide Technology Raceway.

Larry Foyt: " Vorig jaar hadden we met JR Hildebrand een geweldige samenwerking. En het lijdt geen twijfel dat hij op de Speedway geweeldig competitief is. Een technisch goed onderlegde coureur met verstand van zaken die dit jaar een sterke aanvulling vormt op onze ovalwedstrijden."

JR Hildebrand Ref Image Without Watermark m10888 Terug op de ovals bij het team van A.J. Foyt Racing. JR Hildbrand die ooit bijna de Indy 500 wist te winnen.

Tijden officieus
1. Scott McLaughlin, No. 3 Team Penske Chevy, (220,611 mph)
2. Conor Daly, No. 20 Ed Carpenter Racing Chevy, (220,261 mph)
3. Josef Newgarden, No. 2 Team Penske Chevy, (219.967 mph)
4 Rinus VeeKay, No. 21 Ed Carpenter Racing Chevy, (219.145mph)
5. Will Power, No. 12 Team Penske Chevy, (219.145mph)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet