DTM

DTM: Colin Caresani promoveert naar DTM Trophy

220301 Caresani
Colin Caresani komt komend seizoen uit in de DTM Trophy

Dat Colin Caresani, vorig jaar winnaar van de titel in de Nederlandse VRM BMW M2 Cup, ook internationaal goed uit de voeten kan, liet hij al zien tijdens enkele gastoptredens in de Duitse tegenhanger, verreden tijdens de evenementen van de DTM. Op de Red Bull Ring, in Assen en op de Norisring nam Caresani het op tegen de reguliere deelnemers in de Duitse BMW M2 Cup, waarin hij in totaal drie wedstrijden won. Nu zet hij de volgende stap: met het team Project 1 van Hans-Bernd Kamps promoveert hij naar de DTM Trophy, het voorportaal van de DTM. Caresani zal een van de twee BMW M4 GT4's besturen, waarmee Project 1 dit jaar in de DTM Trophy debuteert.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

De DTM Trophy gaat dit jaar zijn derde seizoen in. De klasse, verreden met GT4-auto's – hoewel de organisatie die aanduiding angstvallig vermijdt – kent grotendeels hetzelfde concept als de DTM: één rijder per auto en een eigen 'balance of performance'. Voornaamste verschillen met de topcategorie zijn de lengte van de races (55 minuten in de DTM, een half uur in de Trophy) en het ontbreken van pitstops met bandenwissel in de DTM Trophy. In het debuutjaar 2020 waren er met Max Koebolt en Kelvin Snoeks twee Nederlandse rijders in de DTM Trophy actief, vorig jaar zorgde Stéphane Kox voor de Nederlandse inbreng in de serie en die reeks zet Colin Caresani nu dus voort.

220301 Caresani BMW Cup
Vorig jaar reed Caresani in de Nederlandse én de Duitse BMW M2 Cup voorin mee

"Ik ben blij om in de DTM Trophy te kunnen racen", zegt de telg uit de racefamilie uit het Kennemerland. "Vorig jaar heb ik in de Duitse BMW M2 Cup al veel over het racen in de DTM-omgeving geleerd en daarvan wil ik dit jaar profiteren en daar samen met het team van Project 1 op voortbouwen." Caresani is niet de eerste Nederlandse coureur die bij het team uit het Noord-Duitse Lohne onderdak vindt: eerder was Larry ten Voorde al voor de renstal van Hans-Bernd Kamps actief in de Duitse Porsche Carrera Cup en in het FIA WEC en ook Jeroen Bleekemolen reed met Project 1 in het WEC.

Caresani krijgt de Duitser Louis Henkefend als teamgenoot, die vorig jaar de kampioenstitel in de Duitse BMW M2 Cup won. Beide komen ze in actie met een BMW M4 GT4 in 'Masterpiece'-ontwerp, de twee bekroonde inzendingen uit een ontwerpwedstrijd die BMW vorig jaar had uitgeschreven. De uitvoering van Caresani's auto doet daarbij een beetje denken aan de BMW Art Car van Frank Stella uit 1976, die een BMW 3.0 CSL voorzag van een soort van rasterpapier. De auto van Henkefend draagt een creatieve interpretatie van de bekende kleuren van BMW M, de sportieve tak van het Beierse merk.

220301 Caresani autoo
Caresani's auto voor de DTM Trophy doet denken aan de BMW Art Car van Frank Stella

In totaal staan er in de DTM Trophy dit jaar zeven evenementen van elk twee wedstrijden op het programma, het seizoen start met de beide races op 21 en 22 mei op de Lausitzring.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet