DNRT

DNRT: Formule Gloria, it’s all in the family

480_gloria_actie

Het Nederlandse debuut van de Formule Gloria was een doorslaand succes. Alle auto’s bezet, spannende races en zeer jonge talenten in de kop van het veld. De familie Etman zal het eerste weekend van de klasse zeker niet vergeten. Vader Leo Etman is met het bedrijf Racing Concepts verantwoordelijk voor de probleemloze inzet van alle auto’s. Een spannend weekend derhalve. Maar er was meer. Leo reed zelf mee en moest het daarbij opnemen tegen zijn zoons Sander en Nick! Om het feest compleet te maken waren Leo en zijn vrouw Annette dat weekend ook nog 30 jaar getrouwd.

480_feest_etman

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus en Gerrie Hoekstra

De Formule Gloria is een initiatief van het DNRT en Racing Concepts. Om de drempel zo laag mogelijk te houden wordt een uniek concept toegepast. De auto’s worden door de deelnemers (per wedstrijd) van de organisatie tegen uiterst scherpe prijzen gehuurd. De door het Italiaanse Gloria Cars ontwikkelde formulewagen maakt gebruik van een chroommolybdeen buizenchassis en wordt aangedreven door een Yamaha 1.000 cc viercilinder van 148 pk. De Formule Gloria is een klasse voor jong talent en staat al open voor rijders van 15 jaar!

480_gloria_strijd3

Debuut

Het eerste raceweekend van de Formule Gloria leverde twee uiterst spannende races op. Diverse zeer jonge rijders meldden zich aan kop, zoals karttalenten Joey Hanssen (15), Thomas Knopper (17), Jeroen Mul (16) en Oscar Wilkens (18) maar ook zag men het formulewagendebuut van de 20-jarige SEAT-kampioene Sheila Verschuur. Leo Etman bekeek het debuut van de klasse met diverse brillen, als man achter Racing Concepts en daarmee verantwoordelijk voor de inzet van alle auto’s, als rijder en als vader van twee deelnemers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet