DNRT

DNRT: Volvo 360 Geen Modena, de goedkoopste klasse ter wereld

480_volvo_cup

Racen bij het DNRT is niet alleen leuk maar ook goedkoop. Het allergoedkoopst is racen bij het DNRT in de Volvo 360 Geen Modena Cup. Waarschijnlijk is deze instapklasse van het DNRT zelfs de goedkoopste klasse ter wereld. Alleen betaald krijgen om te racen is goedkoper. En er is goed nieuws, er is ruimte voor nieuwe deelnemers.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Gerrie Hoekstra en Chris Schotanus


De Volvo 360 Geen Modena Cup is de ultieme opstapklasse met als doel om rijders daarna te laten doorstromen naar een hoger niveau. De Volvo 360 beantwoordde zo goed aan dit doel dat de uitstroom de laatste tijd groter was dan de instroom. De nieuwe starters moeten de Volvo 360 herontdekken. Cupcoördinator Frank van Rijswijk hierover: “Ik denk dat het de onbekendheid is. Men kent de Volvo 360 onvoldoende. In de Volvo 360 Cup leer je rijden en als we het over low budget hebben, lager kan niet. De Volvo 360 Geen Modena Cup is denk ik de goedkoopste raceklasse ter wereld.”

Een winner
Van Rijswijk vervolgt: “Wie in de Volvo 360 voorop rijdt kan in elke klasse winnen. Het komt echt op sturen aan, netjes rijden. Onder het gaspedaal heb je met 115 pk niks over dus je moet strak rijden om snelheid te houden. Fouten kun je niet compenseren met vermogen. Je leert alle basisprincipes van het racen. Kijk maar naar de toppers van afgelopen jaren. Peter Popeyus wint nu in de BMW E30, Randall Lawson in de Youngtimers met een niet bepaald makkelijke auto als de Alpine. Meest recente voorbeeld is Suzanne Jager die dit jaar is doorgestroomd naar de Swift Cup.” Wat maakt het rijden in de Volvo 360 zo aantrekkelijk. Van Rijswijk, “Het is één van de weinige achterwielaangedreven auto’s en het maakt niet uit waar je in het veld rijdt, overal in de klasse is strijd. Daarbij is de onderlinge sfeer geweldig. Als er iemand een probleem heeft komt iedereen helpen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet