Formule 2

Richard Verschoor naar Trident voor tweede seizoen in FIA Formule 2

R.Verschoor Trident.480

Richard Verschoor komt ook in 2022 uit in het FIA Formule 2 kampioenschap, het laatste portaal voor de Formule 1. Het 21-jarige TeamNL-talent heeft een contract getekend bij het Italiaanse team Trident. In zijn debuutseizoen in de Formule 2 maakte Verschoor indruk door meteen in de voorste gelederen mee te strijden en op het circuit van Silverstone zelfs naar zijn eerste overwinning te rijden. "Ik kijk ontzettend uit naar deze uitdaging om bij een voor mij nieuw team te gaan rijden. We gaan ons goed voorbereiden op het seizoen om het zo tot een succes te maken."


Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Na vele successen in andere opstapklassen maakte Richard Verschoor vorig jaar de overstap naar de Formule 2. Het jonge Nederlandse racetalent kwam daarbij uit voor MP Motorsport, het Nederlandse team waarmee Verschoor in de afgelopen jaren al vele mooie resultaten en overwinningen boekte. Bij een invalbeurt voor Charouz Racing System tijdens de laatste race van het Formule 2-seizoen toonde Verschoor opnieuw zijn snelheid en talent door een kampioenschapspunt voor het Tsjechische team te scoren.

Recentelijk werd de nu 21-jarige Verschoor benaderd door het Italiaanse team Trident voor een seizoen in het FIA Formule 2 kampioenschap. Inmiddels zijn de handtekeningen gezet en kan Verschoor zich gaan opmaken voor zijn tweede seizoen in de laatste opstapklasse richting de Formule 1. "Ik ben natuurlijk ontzettend blij met deze kans. Ik kijk er erg naar uit en zie het als een prachtige nieuwe uitdaging. Ik ken Trident natuurlijk omdat ik er in zowel de Formule 3 als Formule 2 tegen gereden heb, maar nu gaan we samen op jacht naar goede resultaten. In de Formule 3 is Trident al erg succesvol en heeft daar in het afgelopen seizoen zelfs de teamtitel gewonnen. Nu willen we dat in de Formule 2 een mooi vervolg geven. Voor iedere wedstrijd zal ik een paar dagen bij het team in Italië zijn, onder andere om simulatiewerk te doen, zodat we goed voorbereid aan iedere race beginnen. Ik wil hierbij een groep van Nederlandse bedrijven, en de KNAF, bedanken voor hun support, want zonder hun steun was dit niet mogelijk geweest. Daarnaast wil ik MP Motorsport bedanken voor de afgelopen jaren, zonder dit Nederlandse team had ik hier nu niet gestaan", aldus een blije en dankbare Verschoor.

Het FIA Formule 2-seizoen telt dit jaar maar liefst 14 ronden, met per ronde steeds twee races, en rijdt zoals altijd in het omlijstende programma van de Formule 1. De titelstrijd trapt af in het weekend van 19 en 20 maart op Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrein. In het weekend van 3 en 4 september komt Verschoor in eigen land in actie als de Formule 2 een ronde afwerkt op Circuit Zandvoort. Voorafgaand aan het seizoen vinden er van 2 tot en met 4 maart testdagen plaats op Bahrain International Circuit. Dat is tevens het moment dat Verschoor voor het eerst voor zijn nieuwe team in actie zal komen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet