Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Pauzeprogramma voor Callaway in ADAC GT Masters

Het Callaway-team trekt zich voor de komende twee seizoenen terug uit de ADAC GT Masters. De Callaway Corvette was tussen het Audi, BMW en Porsche geweld de grote publiekslieveling bij de Duitse fans. Met de huidige Callaway Corvette C7 GT3-R kwam duidelijk een einde zowel ontwikkeling als homologatie waarvoor men in Duitsland graag een uitzondering maakte. In 2024 wil het team weer in de ADAC GT Masters terugkeren.

2021 Callaway 1

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

Pauzeprogramma voor Callaway in ADAC GT Masters
Bij Callaway Competition, eigendom van Ernst Wöhr en Giovanni Ciccone concentreert men zich op de toekomst. De komende twee jaar Callaway Competition niet op de circuits actief zijn maar richt men zich op de toekomst waarbij het team een volledig nieuwe Corvette C8 Z06 GT3R zal ontwikkelen die volgens planning in 2024 ingezet moet worden. Ook voor de nieuwe Corvette wordt een dwarsgeplaatste motor ontwikkeld.

Ernst Wöhr van Callaway: "Wij willen iedereen bij de ADAC GT Masters bedanken maar ook natuurlijk ook al onze partners en sponsors die ons zo intensief begeleid hebben. Nu richten we ons weer op de gewone markt. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen nauwlettend in het oog houden. Met GM USA spreken wij uitgebreid over een terugkeer naar de ADAC GT Masters in 2024"

Thomas Voss van ADAC Motorsport: " Soms is het goed een kleine aanloop te maken om dan een grote sprong te nemen. Wij wensen Callaway Competition dan ook veel succes bij toekomstige projecten. Wij zijn er altijd trots op geweest om de enige particulier ontwikkelde Corvette in ons kampioenschap gehad te hebben. Die gaat nu twee jaar ontbreken. Des te enthousiaster zijn wij over de comeback van Callaway over twee jaar."

Zowel de Corvette ZO6. R GT3 en C7 GT3-R werden beide door Callaway Competition ontwikkeld en behaalden in totaal 37 overwinningen. In 2013 won met Daniel Keilwitz/Diego Alessi voor de eerste maal het ADAC GT Masters kampioenschap. In 2017 ging de titel naar de Fransman Jules Gounon. In 2009 en 2017 won men tevens de teamtitel. Verder won het team twee titels in het Pirelli-klassement en eenmaal de Junioren Trophy.

2021 Callaway 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet