Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Red Bull Ampol Racing onthult 2022 kleurenschema

Het team van Red Bull Ampol Racing gaf vanavond het 2022 kleurenschema vrij van de Holden ZB Commodore waarmee men dit seizoen in het Supercarkampioenschap aantreedt. Regerend kampioen Shane van Gisbergen zal in 2022 natuurlijk proberen een derde titel aan zijn CV toe te voegen terwijl Broc Feeney(19) de plek van Jamie Whincup zal inneemt.

2022 Broc Shane
Broc Feeney en Shane van Gisbergen tijdens de presentatie van het 2022 kleurenschema. Gaat Feeney SVG in 2022 het vuur van de schenen leggen?

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Red Bull Ampol Racing

Red Bull Ampol Racing onthult 2022 kleurenschema
Red Bull en Ampol keerden zoals verwacht als hoofdsponsoren terug bij het succesvolle team van Triple Eight waar de jonge Broc Feeney de plek van zevenvoudig kampioen Jamie Whincup overneemt.

Kersverse vader Jamie Whincup ging eind 2021 met pensioen en neemt voor dit seizoen de rol van Roland Dane als teambaas over. Dit plaveide de weg voor de 19-jarige Broc Feeney die dit seizoen de tweede T8 Holden ZB Commodore zal bemannen. Feeney won afgelopen jaar het Super 2 Serie kampioenschap voor het team van Triple Eight en is uit een motorsportfamilie afkomstig. Het zal voor hem geen gemakkelijke taak zijn om in de voetsporen van Whincup te treden.

2022 Holden 1
Aan het kleurenschema zijn kleine detailwijzigingen ten opzichte van 2022 aangebracht. Maar nog belangrijker is dat teambaas Jamie Whincup zich over nieuwe sponsoren voor dit seizoen mocht verheugen.

Tweevoudig kampioen Shane van Gisbergen behoeft voor de lezers van autosport.nl geen nadere introductie meer. De 33-jarige Nieuw Zeelander met Nederlandse wortels won afgelopen jaar het Supercarkampioenschap voor de tweede maal in zijn carriere.

Vanwege de Corona-restricties kon de tweevoudige kampioen deze winter helaas niet naar zijn geboorteland terugkeren. Wel maakte hij bekend dat er met een Skoda Fabia R5 aan geselecteerde wedstrijden van het Australische Rallykampioenschap deelgenomen zal worden. In Nieuw Zeeland reed SVG al verschillende wedstrijden en won ze.....

Voor het eerst sinds 2005 wordt het nummer #88 niet meer door Jamie Whincup gebruikt. De beide engineers Wes McDougall en David Cauchi zijn naar andere teams vertrokken. Laatstgenoemde kreeg de kans om bij het team van Grove Racing (voorheen Kelly Grove Racing) een leidende functie te gaan vervullen. Cauchi was het afgelopen jaar SVG's engineer. Hun plek wordt ingenomen door Martin Short en Andrew Edwards.

2022 SVG Broc Front aanzicht van de#88 met SVG links en Broc Feeney rechts.

Shane van Gisbergen: "Het team heeft duidelijk een nieuwe look gekregen, niet alleen met Broc als onze nieuwe rijder, maar wij beiden nu allebei nieuwe engineers die een nieuwe dynamiek zullen brengen. Ik ben verheugd om met Andrew samen te gaan werken. Een getalenteerde engineer die bij mij op de radar stond. Ik denk dat we na de eerste wedstrijden onze relatie kunnen versterken waardoor we resultaten kunnen behalen waarvoor hard gewerkt moet gaan worden."

Naast National Storage, Daimler Trucks, Harvey Norman en HP mocht teambaas Jamie Whincup landbouwvoertuigenfabrikant New Holland en Würth als nieuwe sponsoren verwelkomen.

2022 Rear
Achteraanzicht van de Red Bull Ampol Holden Commodore waarop de naam van New Holland prijkt. Deze firma werd in 1895 door Abe Zimmerman in Amerika opgericht.

Op 16 februari vinden op Queensland Raceway de eerste testdagen van 2022 plaats. Het Supercarseizoen wordt tijdens het weekend van 4-6 maar a.s. op Sydney Motorsports Park geopend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet