GT

IGTC: 14 auto's voor uitgestelde finale seizoen 2021 in Kyalami

220128 Kyalami
Kyalami is volgende week de locatie voor de IGTC-seizoensfinale 2021

Terwijl de aandacht van de complete autosportwereld dit weekeinde is gericht op de 24 Uur van Daytona en op de seizoensstart van het WK Formule E, kwam SRO, organisator van de Intercontinental GT Challenge, met de deelnemerslijst voor de Joburg Kyalami 9 Hour, de uitgestelde finale van het seizoen 2021, die volgend weekeinde in Zuid-Afrika wordt verreden. Velen vreesden aanvankelijk nog dat het tiental niet zou worden gehaald, maar uiteindelijk staan er nog 14 auto's op de lijst.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Zes van de 14 ingeschreven auto's komen uit de Zuid-Afrikaanse GT-serie, twee auto's zijn slechts met één rijder ingeschreven en rijden alleen gedurende het eerste uur van de wedstrijd. In de GT3 Pro-klasse zijn er daarmee slechts vijf auto's over: de Saintéloc-Audi met Markus Winkelhock, Kelvin van der Linde en Patric Niederhauser, de WRT-Audi met Charles Weerts, Dries Vanthoor en Christopher Haase, de beide AF Corse-Francorchamps Motors-Ferrari's met respectievelijk Alessandro Pier Guidi, Côme Lédogar en Nicklas Nielsen en Miguel Molina, Alessio Rovera en Antonio Fuoco en de AKKA-ASP-Mercedes met Raffaele Marciello, Timur Boguslavskiy en Jules Gounon.

Het Ferrari-trio Pier Guidi, Lédogar en Nielsen leidt in de tussenstand van het rijderskampioenschap, vooral dankzij de overwinning in de 24 Uur van Spa – wat alweer een halve eeuwigheid geleden lijkt. In het merkenkampioenschap daarentegen is het Audi dat een straatlengte voorsprong heeft. Bij Mercedes heeft alleen Boguslavskiy nog een kans op de rijderstitel, maar die is wel uiterst klein.

De enkele Silver Cup-auto is de tweede Saintéloc-Audi, terwijl er twee Pro-Am-inschrijvingen zijn: de Audi van het Deense High Class-team en de Mercedes van SunEnergy1 Racing. Beide teams zijn dit weekeinde ook al in Daytona actief.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet