GT

GT: 19 fabrieks ondersteunde coureurs bij BMW M Motorsport in 2022

Geen fabrieksteams bij BMW M Motorsport in 2022 maar wel 19 fabrieksrijders die bij de diverse fabrieks ondersteunde of privéteams worden ondergebracht. Waaronder Nick Catsburg en Stef Dusseldorp.

2022 BMW M4 GT3
Bij BMW ligt alle focus op de M4 GT3 in 2022.


Tekst: Willem J. Staat

Foto's: BMW Motorsport

2021 Catsburg
Nick Catsburg komt ook in 2022 voor BMW M Motorsport uit.

19 fabrieks ondersteunde coureurs bij BMW M Motorsport in 2022
Bij BMW M Motorsport wil men de continuïteit voor het seizoen 2022 behouden en de komende maanden zullen niet minder dan 19 fabriekscoureurs met de gloednieuwe BMW M4 GT3 aan de start gaan en zullen ook een sleutelrol spelen de testfase voor de nieuwe BMW M LMDh. Vrijwel alle rijders zijn bekende gezichten uit BMW Motorsport-familie. Hun ervaring en klasse zijn vooral cruciaal voor de vele nieuwe uitdagingen waarmee BMW M Motorsport geconfronteerd gaat worden.

BMW M Motorsport CEO Franciscus van Meel: "2022 wordt een jaar van talloze nieuwe uitdagingen voor BMW M Motorsport dus voor ons was het des te belangrijker om te rekenen op ervaring, klasse en continuïteit bij het selecteren van de BMW M Motorsport-coureurs. In het komende seizoen zal de nieuwe BMW M4 GT3 het voor het eerst opnemen tegen tegenstanders van topkwaliteit in de grootste GT-races ter wereld. De ontwikkeling en het testen van onze BMW LMDh vordert gestaag met als doel om in 2022 voor overall overwinningen in de IMSA-serie te strijden.

2022 Harper Verhaagen Hesse Ook de BMW Junioren Harper, Verhaagen en Hesse zijn weer van de partij.

Voor dit belangrijke project hebben wij coureurs nodig die zich voor BMW M Motorsport kunnen concentreren op het regelmatig behalen van de best mogelijke prestaties binnen het totaalpakket. Wij zijn er van overtuigd dat wij met dit pakket klaar zijn voor het seizoen 2022." Op een later tijdstip zal BMW M Motorsport bekend maken voor welke teams en in welke kampioenschappen de 19 rijders in 2022 gaan uitkomen.

Martin Tomcyk maakt geen deel maar uit van de line-up en is nu voor de ITR werkzaam terwijl Maximilian Günther in het ABB FIA Formule E kampioenschap uitkomt. Van Meel bedankte beide rijders voor hun inspanningen en geleverde prestaties.

2022 Stef Dusseldorp
Stef Dusseldorp maakt in 2022 eveneens van de BMW M Motorsport line-up deel uit.


BMW Line-up 2022
Nick Catsburg, Jake Dennis, Conor de Philippi, Stef Dusseldorp, John Edwards, Philipp Eng, Agusto Farfus, Timo Glock, Daniel Harper, Max Hesse, Erik Johansson, Jens Klingmann, Jesse Krohn, Alexander Sims, Bruno Spengler, Sheldon van der Linde, Neil Verhaagen, Marco Wittmann en Nick Yelloly.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet