IndyCar

Indycar: A.J. Foyt Racing bevestigt Tatiana Calderon

Het team van A.J. Foyt Racing zal met steun van sponsor RokIt komend Indycar-seizoen een derde auto inzetten voor Tatiana Calderon. De 28-jarige Calderon werd door A.J. Foyt Racing ingehuurd voor de stratencircuits en de roadcourses.


Calderon 1

Tekst: Willem J. Staat
Foto: A.J. Foyt Racing

A.J. Foyt Racing bevestigt Tatiana Calderon
Met steun van Jonathan Kendrick, eigenaar van RokIt, krijgt de 28-jarige Colombiaanse bij A.J. Foyt Racing de kans om aan de NTT-Indycarseries deel te nemen. Zij zal niet op de ovals in actie komen.

Tatiana Calderon: "Sinds ik elf jaar geleden mijn eenzittercarrière in de Verenigde Staten begon, is INDYCAR een referentie voor mij geweest en het is een droom die uitkomt om dit jaar op de startgrid te staan! Ik kan niet wachten om naar St. Petersburg te gaan voor de eerste race van het seizoen! Ik ben me terdege bewust van de uitdaging die voor ons ligt, maar dit is de kans van mijn leven en ik wil er graag het beste van maken." Sinds 2020 beschikt Calderon over steun van Kendrick in het WEC en de Superformula-series in Japan.

Jonathan Kendrick: ""We herkenden haar talent en charisma al vroeg," vervolgde hij, "die we hebben zien groeien en ontwikkelen, dus we zijn erg verheugd om onze samenwerking met Larry en het AJ Foyt Racing Team uit te breiden door Tatiana in de nummer #11 te laten rijden.'

We weten dat Tatiana al een rolmodel is voor veel jonge vrouwelijke coureurs over de hele wereld en we denken dat de enorme bekendheid van de NTT INDYCAR Series haar bereik alleen maar zal vergroten om een ​​inspiratiebron te worden voor nog veel meer vrouwen om zich in de autosport te begeven."

Calderón bracht de laatste twee seizoenen door in Super Formula in Japan voor Threebond Drago Corse en voor Richard Mille Racing in het FIA World Endurance Championship."

Tatiana is de afgelopen vier jaar testcoureur geweest voor het Alfa Romeo Formule 1-team. Haar uitgebreide cv omvat stints in de Formule 2, Renault Series Formula V8 3.5 waar ze in 2017 als eerste vrouw op het podium in Bahrein stond, GP3, Europese Formule 3 en de Britse Formule 3 Series, waar ze als eerste vrouw een podium wist te scoren."

Calderón, geboren in Bogota, Colombia en momenteel woonachtig in Madrid, testte afgelopen juli de ROKiT Chevrolet nr. 14 op de Mid-Ohio Sports Car Course in Lexington, Ohio, wat aanleiding gaf tot gesprekken om in 2022 voor het team te strijden. Naast Tatiana Calderon maken Dalton Kellett en Kyle Kirkwood in 2022 deel uit van het team.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet