ESports

Esports: Overwinning voor R8G Esports in 24H Series Esports powered by VCO

Het team van Indycar-coureur Romain Grosjean heeft afgelopen weekend de 6U van de Red Bull Ring op haar naam geschreven. De combinatie Vlad Kimichev en Rachim Fezoui zegevierde met de virtuele Lamborghini GT Huracan voor de teams van Williams Esports en het Mahle Racing Team. Verder werden er klasse-overwinningen behaald door Williams Esports, Team Fordzilla en CoRe Simracing.

2022 RG Esports Lambo

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Overwinning voor R8G Esports in 24H Series Esports powered by VCO
De combinatie Vlad Kimichev en Rachim Fezoui hebben in de derde wedstrijd van de 24H Series Esports powered by VCO hun derde achtereenvolgende podiumresultaat behaald alsmede hun allereerste seizoensoverwinning. Dankzij deze zege met de virtuele Lamborghini Huracan GT3 heeft het team van R8G Esports de leiding in de tussenstand van het virtuele kampioenschap genomen. De combinatie Kimichev/Fezoui beschikte bij de finish over een voorsprong van ruim 16 seconden op de virtuele BMW M4 GT3 van Williams Esports. In de Cup-klasse was het nog spannender. Daar ging de overwinning naar het team van Williams Esports

Pas 25 minuten voor het einde kwam de Williams Esports BMW M4 GT3 aan de leiding in zijn klasse en ging met een voorsprong van 6,5 seconden op het team van Team Asetek Simsports Volante over de finish. De derde plek ging naar de Porsche van CoRe SimRacing. De Porsche van Logitech G Altus Esports wist ondanks een crash nog als vierde in zijn klasse te eindigen.

2022 Williams Esports BMW M4 GT3

In de GT4 categorie beschikte het Fordzilla team aan het slot over een voorsprong van ruim 20 seconden op de Porsche 718 Cayman GT4 van Carbon Simsport en ruim 30 op het team van Logitech G Altus Esports Volante. De leidende auto van Puresims Esports viel na een crash ver terug.

In de TCR-klasse behaalde CoRe SimRacing een overtuigende overwinning. Zij beschikten over een voorsprong van meer als 50 seconden op MSi Esports en meer dan een ronde op Impulse Racing.

De vierde wedstrijd van het zes wedstrijden tellende kampioenschap vindt op zondag 13 februari plaats. Dan staat de 6 uur van Monza op het programma.


2022 Crash RBR

Commentaren:
Rachim Fazoui (R8G Esports winnaar): "Onze strategie werd beloond. I.p.v. brandstof te sparen besloten wij in de tweede wedstrijdhelft kwalificatierondes te rijden omdat we anders teveel tijd zouden verliezen. Met het oog op het kampioenschap hebben wij geprofiteerd van het feit dat we constant punten konden pakken zodat wij ons op de volgende wedstrijden kunnen concentreren. Wij zijn goed voorbereid."

Josh Thompson (Williams Esports, winnaar 992 klasse): "Van ons uit gezien was dit sinds lange tijd één van de betere wedstrijden Wij hebben het nooit opgegeven en konden in de slotfase het gat met de leiders dichten. Jammer dat de wedstrijd op deze wijze teneinde ging. Ik weet niet exact van wat er achter mij gebeurde maar meerdere achtervolgers zijn er in ieder geval vanaf gegaan."


Will Chadwick (Team Fordzilla, winnaar GT4 klasse): "Dit was een goed weekend. Jammer dat het Puresims Team, op kop liggend, in een crash was verwikkeld. Ons tempo was erg goed maar ik kan niet beoordelen of wij ze hadden kunnen inhalen."

2021 CoreSim Racing

Corentin Guinez (CoRe SimRacing winnaar TCR-klasse): "In het begin ging het erom om de eerste golf van GT3 en Cup-auto's te overleven. Daar slaagde ik in. Toen zag ik aan dat ik aan de kop met vrij verkeer afstand van mijn achtervolgers kon nemen. Vervolgens heb ik enorm gepusht en aan mijn team collega overgegeven. Deze overwinning bezorgt ons enorm veel zelfvertrouwen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet