Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Kort nieuws. Conor Daly blijft bij ECR. Indycar kondigt "People ready for Good Challenge" aan

Goed nieuws voor Conor Daly. Gedurende lange tijd leek Daly's positie bij ECR onzeker. Met steun van Bitnile Holdings sloot ECR voor Daly een meerjarige deal. Bitnile Holdings is een gediversifieerde Holding die gespecialiseerd is in disruptieve technologieën waaronder cryptocurrencies op het gebied van Decentralized Finance. Verder kondigde Indycar afgelopen weken de "People Ready for Good Challenge" aan.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's Indycar

2021 Bitnile

Conor Daly rijdt komend seizoen onder Bitnile kleuren.

Kort nieuws. Conor Daly blijft bij ECR. Indycar kondigt "People ready for Good Challenge" aan
Voor Conor Daly betekent dit zijn derde seizoen met Ed Carpenter Racing. Daly kwam gedurende deze periode voor twee teams uit. Op de roadcourses en stratenciruits werkte hij zijn programma bij ECR af. Op de ovals kwam hij voor het team van Trevor Carlin uit. Dit jaar werkt hij voor de eerste maal een volledig programma bij het team af.

De 30-jarige Daly: "Het is één van de belangrijkste kansen in mijn carriere om de kleuren van Bitnile te verdedigen. Sinds 2017 heb ik niet de kans gehad om voor één team uit te komen. Dit is iets waar ik heel dankbaar voor ben. Ik heb veel vertrouwen in ECR en elk jaar worden we steeds beter."

Het team van Ed Carpenter reed in 2021 voor de eerste maal in de Bitcoin-kleuren. Later dat jaar sprak Ed zelfs op de Bitcoin-conferentie en wordt door crypto-industrie als paddockleider erkend. Ed Carpenter: " Het is spannend om de betrokkenheid van de Bitcoin-cultuur uit te breiden nadat we vorig jaar mei voor de eerste maal met een Bitcoin-auto gereden hebben. Naarmate het seizoen vordert zullen we andere merken binnen Bitcoin Holdings vertegenwoordigen. Dus er komt nog meer." Ed Carpenter zal zelf aan drie extra ovalwedstrijden deelnemen. Daarvan komt in een later stadium een bevestiging. Daly neemt dit weekend aan de traditionele ChilI Bowl in Tulsa deel. Rinus VeeKay verlengde eind 2021 al zijn contract bij ECR.

People Ready Force for Good Challenge
Een samenwerking tussen Indycar en de industriële personeelsgigant People Ready werken dit jaar samen en hebben de Peope Ready Force for Good Challenge aangekondigd. De coureur die er dit seizoen in slaagt om zowel op een oval als de roadcourses te winnen krijgt de beschikking over één miljoen dollar prijzengeld. 500.000 U$ is voor de coureur zelf en het overige bedrag komt ter beschikking van een goed doel dat door het team en rijder gekozen wordt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet