GT

IGTC: 12 Uur Bathurst verplaatst naar medio mei

220114 Bathurst
De 12 Uur van Bathurst is verplaatst naar medio mei

Opmerkelijk genoeg houdt organisator SRO nog steeds vol dat de Kyalami 9 Hour – officieel de finale van de Intercontinental GT Challenge 2021 – van 3 tot en met 5 februari plaatsvindt. De start van het seizoen 2022, de Liqui Moly Bathurst 12 Hour, die drie weken later gehouden zou worden, is echter verschoven. De nieuwe data voor de race in Australië zijn nu 13, 14 en 15 mei – al moeten we ook dat eerst nog zien, temeer omdat dan ook in Europa het raceseizoen al gestart kan zijn.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Porsche

Ook in Australië grijpt de omikron-variant van het coronavirus om zich heen, wat de afgelopen weken al voor meer en meer vraagtekens omtrent het al dan niet doorgaan van de race in Bathurst leidde. In 2020 was de wedstrijd op Mount Panorama een van de laatste internationale sportevenementen die in Australië gehouden werden, voordat het land vanwege het virus vrijwel volledig op slot ging. Vorig jaar ging de race niet door, maar de organisatie is vastbesloten om de lange-afstandsrace in Bathurst dit jaar wel te laten plaatsvinden.

De Australische Supercar-organisatie, de officiële promotor van de 12-uursrace, besloot nu in samenspraak met de regionale en lokale autoriteiten tot de verplaatsing van de race naar medio mei. "De nieuwe datum in mei zorgt ervoor dat de race kan plaatsvinden zonder omikron-restricties", zei SRO-baas Stéphane Ratel. We helpen hem het hopen...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet