GT

GT: Valentino Rossi met Belgisch Audi-team WRT in GT World Challenge Europe

211210 Rossi Vosse
Valentino Rossi met WRT-teambaas Vincent Vosse vorige maand in Valencia

De halve GT- en sportwagenwereld zat achter hem aan, maar hij koos voor het Belgische Audi-team WRT: negenvoudig wereldkampioen motorwegrace Valentino Rossi komt komend seizoen in actie in de Fanatec GT World Challenge Europe. Bij het team van Vincent Vosse zal hij zowel de Sprint- als de Endurance Cup-wedstrijden rijden, waarbij hij versterking krijgt van nog nader te noemen Audi Sport-rijders.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: WRT

Afgelopen weekeinde zou Rossi met een Ferrari in actie komen tijdens de Gulf 12 Hours, maar dat ging niet door omdat hij contact had gehad met iemand die positief op corona was getest. Eerder racete hij ook al met Ferrari's, waardoor velen verwachtten dat hij ook met het Italiaanse merk een GT-programma zou beginnen, al dan niet met het perspectief van prototypes op de iets langere termijn. Met de keuze voor WRT staat echter ook vast dat Rossi komend seizoen in een Audi zal zitten.

211210 WRT Rossi actie

In december testte Rossi al een keer met een Audi R8 van WRT op het Autodromo Ricardo Tormo in Cheste nabij Valencia. Aan die kennismaking wordt nu dus een vervolg gegeven. "Ik ben er zeker van dat veel fans net zo blij zijn als wij dat 'Vale' een nieuwe carrière op vier wielen begint en dat hij dat in de GT's, met WRT en met Audi doet", zegt WRT-teambaas Vincent Vosse. "We weten allemaal wat een geweldig kampioen hij is, maar hij is bovenal een echte racer en een zeer professionele en competitieve sportman, vastberaden om zo succesvol mogelijk te zijn bij de nieuwe uitdaging die hij aangaat. Precies dat is waarom we echt met hem wilde werken. De test in Valencia was voor beide zijden zeer positief, zowel op basis van technische feedback als werkmethode, en van daaruit zijn we verder gegaan. We heten 'Vale' van harte welkom in de WRT-familie en ik ben er zeker van dat het een spannende ervaring voor beide partijen wordt."

Rossi zegt: "Ik ben zeer verheugd, bij Team WRT aan boord te komen voor een volledig programma in de Fanatec GTWCE powered by AWS. Iedereen weet dat ik altijd al een groot autosportfan was en dat ik altijd interesse had in een carrière op vier wielen als mijn MotoGP-carrière zou eindigen. Nu ben ik volledig beschikbaar voor een autoraceprogramma op hoog niveau en met de juiste professionele aanpak. Team WRT past perfect bij me, dat was waarnaar ik op zoek was."

220113 Rossi WRT 1

Ook voor Stéphane Ratel is de komst van Valentino Rossi natuurlijk geweldig nieuws: "Ik heb zijn luisterrijke carrière in de motorwegraces meer dan twee decennia lang gevolgd en het is echt opwindend om nu de start van zijn nieuwe hoofdstuk in GT's te zien. Het aantrekken van een deelnemer van het kaliber van Valentino is een enorme blijk van vertrouwen voor ons kampioenschap en voor GT-racen in het algemeen. Hij zal nieuwe energie in onze paddock brengen en ik kijk ernaar uit om hem dit seizoen op de baan te zien."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet