IndyCar

Indycar: Arrow McLaren SP bevestigt deelname Juan Pablo Montoya aan Indy 500

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal Juan Pablo Montoya de Arrow SP McLaren-kleuren gedurende de 106e editie van de Indy 500 verdedigen. Afgelopen jaar eindigde de Colombiaan als 9e en won in 2000 en 2015 "The Greatest Spectacle in Racing".

2021_Montoya_1.jpg

Gaat Juan Pablo Montoya in 2022 voor een derde zege in de Indy 500?

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Arrow McLaren bevestigt deelname Juan Pablo Montoya aan Indy 500
In 2021 deed Juan Pablo Montoya het eigenlijk uitstekend in de Indy 500 voor het team van Arrow McLaren SP . Hij eindigde als negende. Redenen genoeg om dit seizoen weer terug te keren.

McLaren Racing CEO Zak Brown: " Juan Pablo is in de autosport met twee Indy 500 overwinningen en een indrukkwekkende F1-carrière met meerdere overwinningen voor McLaren. Hij voegt ervaring toe die ons team echt ten goede komt en heeft het potentieel om te winnen wanneer hij in de auto stapt."

De inmiddels 46-jarige Colombiaan is één van de meest veelzijdige coureurs en wist in F1, Indycar, NASCAR en Sportscars wedstrijden te winnen. Hoewel Montoya driemaal de 24 Uur van Daytona op zijn naam wist te schrijven ontbreekt een Le Mans-zege waardoor hij nog steeds geen "Triple Crown" op zijn naam heeft staan.

Naast Pato O'Ward en Felix Rosenqvist zal Montoya de derde Arrow McLaren SP-auto bemannen. Juan Pablo Montoya: "Ik ben erg verheugd om met Arrow McLaren SP naar Indianapolis terug te keren. Zeker om opnieuw deel te nemen aan een wedstrijd die een speciaal plekje in mijn hart heeft. Ik denk dat we een echte kans hebben om vooraan mee te rijden en voor de overwinning te strijden."

2021 Montoya 2
In 2022 deed Juan Pablo het eigenlijk uitstekend op de Speedway.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet