DTM

DTM: René Rast kiest voor Abt Sportsline bij terugkeer in DTM

220112 DTM Rast Abtt
René Rast rijdt in het komende DTM-seizoen met een Audi R8 van het team Abt Sportsline

Het gerucht zweefde al langer boven de markt, maar nu is het officieel: drievoudig DTM-kampioen René Rast keert na een jaar afwezigheid terug in de serie en wordt teamgenoot van de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde bij het team Abt Sportsline. Daarmee beschikt het team uit het Zuid-Duitse Kempten over een van de sterkste rijderscombinaties. Saillant detail: de afgelopen jaren reed Rast in de DTM voor het concurrerende Rosberg-team, waarmee hij drie keer kampioen werd. Nu neemt hij het met Abt tegen zijn vorige renstal op.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Rast concentreerde zich het afgelopen jaar op verzoek van werkgever Audi uitsluitend op de Formule E, waar hij voor het door Abt gerunde Audi-fabrieksteam in actie kwam. Daarbij volgde hij wel de DTM, waar hij ondermeer ook tijdens drie evenementen actief was als co-commentator voor de Duitse televisiezender SAT1. Al tijdens de seizoensfinale op de Norisring maakte Rast duidelijk dat hij in 2022 graag weer in de DTM wilde racen, de serie waarin hij sinds zijn debuut in 2016 op Zandvoort – toen hij in de zondagsrace onverwacht moest invallen voor de geblesseerde Adrien Tambay – zoveel successen behaalde. Rast is met drie titels en 24 racezeges zelfs de succesvolste Audi-coureur in de historie van de DTM.

De combinatie met Kelvin van der Linde is voor René Rast niet onbekend: in 2014 vormde hij samen met de Zuid-Afrikaan een duo in de ADAC GT Masters, waarin de twee met een Audi R8 van het team van Christian Abt toen kampioen werden. Bovendien worden hun belangen behartigd door hetzelfde managementbureau, Pole Promotion van Dennis Rostek, waarvan Rast mede-aandeelhouder is. Privé zijn ze goed bevriend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet